Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015

Οι Υποψήφιοι - Φαβορί των κομμάτων στη ΦθιώτιδαΕπειδή διάφορα ρεπορτάζ - μαϊμού έχουν κάνει την εμφάνιση τους από διάφορα παπαγαλάκια γνωστών - αγνώστων γραφείων, κάναμε το δικό μας ρεπορτάζ για το θέμα. 
  
Η μάχη του σταυρού στη Φθιώτιδα είναι σε πλήρη εξέλιξη αυτή τη χρονική στιγμή, ενώ όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές η αντιπαράθεση θα κορυφώνεται τόσο σε επίπεδο κομμάτων όσο και υποψηφίων. Με τη ρευστή πολιτική κατάσταση που επικρατεί, το ασταθές πολιτικό κλίμα, καθώς και τα νέα κόμματα και τους νέους συσχετισμούς που έχουν δημιουργηθεί, δύσκολα μπορούν να βγουν κάποια συμπεράσματα για οποιαδήποτε εκλογική πρόβλεψη. 
    
Ωστόσο με μία μικρή αλλά πραγματική έρευνα μπορεί να διαπιστώσει κανείς ποιοι υποψήφιοι είναι τα φαβορί των ψηφοδελτίων κάποιων κομμάτων στη Φθιώτιδα. Βέβαια γνωρίζουμε ότι όταν μιλάμε για κάλπη, τίποτα δεν πρέπει θεωρείται δεδομένο. Όμως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και τις όποιες ενδείξεις υπάρχουν και διαπιστώσαμε.

Ας δούμε λοιπόν ποια είναι τα φαβορί των κομμάτων που διεκδικούν την πρωτιά στους σταυρούς στη Φθιώτιδα σύμφωνα με το ρεπορτάζ που εμείς κάναμε:

Στη Νέα Δημοκρατία δύο τα φαβορί που διεκδικούν την πρωτιά. Ο πρώην Δήμαρχος Λαμιέων κ. Γιώργος Κοτρωνιάς και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Εδώ η αναμέτρηση το βράδυ των εκλογών κατά την καταμέτρηση των σταυρών θα είναι ντέρμπι. Η ΝΔ έχει πιθανότητες για δυο έδρες στη Φθιώτιδα.

Στο ΣΥΡΙΖΑ επίσης δύο είναι κι εκεί τα φαβορί που διεκδικούν την πρωτιά. Ο ήδη από το 2012 Βουλευτής Βασίλης Κυριακάκης και ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στην Ανατολική Στερεά, Αποστόλης Καραναστάσης. Κι εδώ θα έχουμε ντέρμπι στην καταμέτρηση με πιο πιθανή ίσως την επικράτηση του δεύτερου. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγάλει σίγουρα δύο έδρες στη Φθιώτιδα και έχει πιθανότητα και για τρίτη.

Στους ΑΝΕΛ την πρωτιά σε σταυρούς μάλλον διεκδικούν ο πρώην Υπουργός Υγείας και Βουλευτής Θανάσης Γιαννόπουλος και ο επίσης πρώην Βουλευτής Θοδωρής Χειμάρας. Εδώ το αποτέλεσμα θα είναι απρόβλεπτο καθώς και οι δύο έχουν την ίδιες πιθανότητες πρωτιάς και θα εξαρτηθεί από τις μετακινήσεις ψηφοφόρων της τελευταίας στιγμής προς τους ΑΝΕΛ. Επίσης εδώ υπάρχει και η υποψηφιότητα του Κώστα Μιχαλίτση που ίσως αποδειχτεί αρκετά δυναμική.
   
Στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών (του Γιώργου Παπανδρέου) την πρωτιά σε σταυρούς διεκδικούν ο πρώην Βουλευτής Νίκος Τσώνης και ο Γιάννης Γεωργαντάς, με πιο πιθανή ίσως την επικράτηση του πρώτου. Να πούμε εδώ επίσης ότι το Κίνημα στη Φθιώτιδα διεκδικεί έδρα και την τρίτη θέση μαζί με τους ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή. 

Στη Χρυσή Αυγή την πρωτιά σε σταυρούς ξεκάθαρα διεκδικεί ο Απόστολος Γκλέτσος. Η Χρυσή Αυγή πιθανόν θα είναι τρίτο κόμμα.

Στο ΠΑΣΟΚ επίσης την πρωτιά σε σταυρούς διεκδικεί ο Φώτης Σερέτης. Αλλά είναι αμφίβολο κατά πόσο το ΠΑΣΟΚ έχει έστω την πιθανότητα να βγάλει έδρα στη Φθιώτιδα.

Τέλος στο ΚΚΕ την πρωτιά σε σταυρούς διεκδικεί ο Κώστας Μπασδέκης.

ltnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου