Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015

Η “απόρρητη” πρόβλεψη που δόθηκε στον Τσίπρα για το αποτέλεσμα των εκλογών

Στην Κουμουνδούρου “βλέπουν” οριακή αυτοδυναμία, και κρυφή ψήφο στη Χρυσή Αυγή

  
Στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για το αποτέλεσμα.
  
Όχι τόσο για την έκβαση της μάχης, που προδικάζουν ότι έχει κριθεί, και μάλιστα με μεγάλη διαφορά, μεγαλύτερη από αυτήν που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις, αλλά κυρίως για την επίτευξη αυτοδυναμίας, μια προοπτική που φάνταζε… αδιανόητη στο ξεκίνημα της προεκλογικής περιόδου.

Ο… “Παρασκευάς Αυγερινός” του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Κώστας Πουλάκης, υποψήφιος στη Β’ Αθηνών, που ως εκλογολόγος έχει αναλάβει να αποκωδικοποιήσει τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, και να αναλύσει τα υπόγεια ρεύματα που μαρτυρούν τα ποιοτικά στοιχεία των μετρήσεων.

Σύμφωνα λοιπόν με σχετικό δημοσίευμα του “Βηματοδότη”, ο Κώστας Πουλάκης “βλέπει” ήδη στον ορίζοντα την αυτοδυναμία, εκτιμώντας ότι στη σημερινή συγκυρία ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται πέριξ του 35%, με τη Νέα Δημοκρατία να μην ξεπερνάει το 29%.

Στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα εκτιμούν ότι με βάση αυτές τις εκτιμήσεις, την τελευταία εβδομάδα θα πρέπει να αναμένεται από τη μια αποσυσπείρωση της βάσης της Νέας Δημοκρατίας, και από την άλλη “τσίμπημα” ενός ακόμη 1-2% για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ, από εκείνους που παραδοσιακά επιλέγουν στο τέλος κάθε εκλογικής αναμέτρησης να συνταχθούν με τον διαφαινόμενο νικητή. Δηλαδή μία τελική διαφορά μονάδων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ τουλάχιστον 8%.

Το ακόμη πιο ενδιαφέρον ωστόσο είναι η βεβαιότητα που διαμορφώνεται στον ΣΥΡΙΖΑ ότι στην τρίτη θέση θα βρεθεί η Χρυσή Αυγή, κρίνοντας από το γεγονός ότι στις δημοσκοπήσεις καταγράφεται απόκλιση από το ποσοστό της στις ευρωεκλογές του Μαϊου του 2014.

Τότε, η Χρυσή Αυγή συγκέντρωσε ποσοστό 9,8%, ενώ στις δημοσκοπήσεις το ποσοστό εκείνων που απαντούν ότι την ψήφισαν, είναι 6%. Μας… λείπει δηλαδή ένα 3,8%, που προφανώς δεν λέει την αλήθεια.
Σ.Σ.:
1) Να συμπληρώσουμε ότι και οι δικές μας πληροφορίες από δημοσκοπήσεις από Συγγρού μεριά, αλλά και από Χαριλάου Τρικούπη, συμφωνούν σχεδόν απόλυτα με τις παραπάνω πληροφορίες του "Βηματοδότη". 
2) Αυτό που δεν αναφέρεται στις πληροφορίες του "Βηματοδότη" είναι το μεγάλο θέμα που έχει το ΠΑΣΟΚ το οποίο δεν φαίνεται να μπαίνει στη Βούλη, ενώ αντίθετα φαίνεται να μπαίνει το Κίνημα του κ.Παπανδρέου. 
3) Επίσης στη Βουλή φαίνεται να μπαίνουν άνετα ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΑΝΕΛ, ΠΟΤΑΜΙ, και ΚΚΕ, ενώ πολύ λίγες πιθανότητες υπάρχουν για ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου