Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015

Η ευθύνη είναι δική μας και μόνο δική μας

[ Του Γιάννη Κούτρα ]

Όλοι μιλούν για το δρόμο ευθύνης που προτείνουν, ας δούμε και την ευθύνη που έχουμε όλοι μας για το δρόμο που θα πάρει η χώρα.

Με ευθύνη θα αναλογιστούμε αν θέλουμε να συνεχιστεί η ίδια αδιέξοδη πολιτική που έχει φέρει τη χώρα σε τόσο άσχημη κατάσταση και όλους εμάς μπροστά σε καθημερινά προβλήματα, σε ανυπέρβλητα εμπόδια, σε δυσβάσταχτα βάρη στις πλάτες μας.
  
Όπου λαλούν οι κόρακες σωπαίνουνε τα αηδόνια.

Μισθοί και συντάξεις έχουν ισοπεδωθεί, 1,5 εκατομ. είναι στην ανεργία, άλλα 2 εκατομ. δουλεύουν χωρίς πραγματική αμοιβή και δικαιώματα, 230.000 λουκέτα και άλλες 200.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις φυτοζωούν.  Ζούμε μια μαύρη κατάσταση και έχουμε την ευκαιρία να την αλλάξουμε.

Οι δυνάμεις της συγκυβέρνησης επενδύουν στο φόβο χωρίς να υπολογίζουν το κακό που έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν στη χώρα. Από Δευτέρα μας «πληροφορούν» πως  όλες τις συμφορές να ξεσπάσουν πάνω σε αυτή την ταλαιπωρημένη χώρα. Λες και δεν μας φτάνουν όσα, με δική τους ευθύνη, έχουν μαραζώσει τη ζωή μας.

Ο λαός μας λέει πως τα άδεια βαρέλια, περισσότερο βροντούν.

Ο φόβος δεν έχει καμία θέση στη ζωή μας.


Με ισχυρή θέληση και ομοψυχία να προχωρήσουμε στην απεξάρτηση μας από την πολιτική των μνημονίων, να τινάξουμε από πάνω μας ότι μας μαυρίζει την ψυχή, να προχωρήσουμε με θέληση και αποφασιστικότητα στη παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας, να αλλάξουμε τα παραγωγικά μας πρότυπα, να ανοίξουμε το δρόμο για δουλειά στους νέους ανθρώπους, να επιστρέψουν όσοι αναζήτησαν ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό, τους έχουμε ανάγκη, τους θέλουμε κοντά μας.   

Να ανακτήσει την αξιοπρέπεια του ο έλληνας, να αποκτήσουμε όλοι δικαίωμα στην υγεία και την παιδεία, να εξαλείψουμε την ανάγκη ύπαρξης των κοινωνικών παντοπωλείων και φαρμακείων. Να μην χρειάζεται κανείς μας τα συσσίτια.

Μπορούμε να φέρουμε την ελπίδα, στο χέρι μας είναι.

Με ισχυρή εντολή στο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

Η προσπάθεια δεν σταματά το πρωί της Δευτέρας, αντίθετα, τότε όλοι μαζί να αναλάβουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και του δημόσιου συμφέροντος. Είμαστε έτοιμοι.

Για εμάς αυτοδυναμία δεν σημαίνει ασυδοσία και αλαζονεία αλλά μεγαλύτερη δέσμευση και λογοδοσία.

Εμπρός να διώξουμε το φόβο, να έρθει η αξιοπρέπεια, η δικαιοσύνη, η δημοκρατία.


Γιάννης Κούτρας
Μέλος του Συμβουλίου Στερεάς του ΣΥΡΙΖΑ

Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου