Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015

Στοχευμένη αστυνομική δράση στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας - Σύλληψη 5 Ατόμων


Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου πρωινές και μεσημβρινές ώρες, από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Κατά τη διάρκεια των συγκεκριμένων ελέγχων, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων, της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, στην βεβαίωση επικίνδυνων τροχονομικών παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων και εν γένει στην αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας.
 
Επιπλέον οι αστυνομικές δράσεις είχαν ως στόχο την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων, τον εντοπισμό και την σύλληψη δραστών εγκληματικών ενεργειών και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.
 
Στο πλαίσιο της εξόρμησης, προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:
 
Ελέγχθηκαν: (541) άτομα, εκ των οποίων (441) Έλληνες και (100) αλλοδαποί, καθώς και (449) οχήματα.
Προσήχθησαν: (29) άτομα, εκ των οποίων (25) Έλληνες και (4) αλλοδαποί.
 
Συνελήφθησαν: (5) άτομα και συγκεκριμένα:
• (1) ROMA, ηλικίας 36 ετών, στην Νέα Αρτάκη Ευβοίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία. Ειδικότερα ο 36χρονος προχθές το απόγευμα εισήλθε σε αύλιο χώρο συνεργείου αυτοκινήτων, ιδιοκτησίας ημεδαπών, σε περιοχή των Ψαχνών Ευβοίας και αφαίρεσε τρεις συσσωρευτές αυτοκινήτων. Ο 36χρονος έγινε αντιληπτός από 67χρονο Έλληνα, πατέρα των ιδιοκτητών του ανωτέρω συνεργείου και αφού ο δράστης τον τραυμάτισε ελαφρά στο κεφάλι, με ξύλινο κοντάρι, διέφυγε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
• (1) ROMA, ηλικίας 22 ετών, στον Ορχομενό Βοιωτίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή – διάρρηξη σε περίπτερο, ιδιοκτησίας ημεδαπού, στην ανωτέρω περιοχή.
• (1) Έλληνας, ηλικίας 37 ετών και (1) Ελληνίδα, ηλικίας 25 ετών, στο Καρπενήσι Ευρυτανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.
• (1) Έλληνας, ηλικίας 26 ετών, σε περιοχή της Βοιωτίας, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).
Κατασχέθηκαν:
• Ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, βάρους (350) γραμμαρίων.
• Μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
• Ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
• Μικρό χρηματικό ποσό.
• Διάφορα προϊόντα κλοπής.
Βεβαιώθηκαν συνολικά: (171) παραβάσεις και συγκεκριμένα:
• (169) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (18) για υπερβολική ταχύτητα, (3) για μέθη, (2) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, (1) για αντικανονικό προσπέρασμα, (4) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (2) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (4) για ΚΤΕΟ, και (135) λοιπές παραβάσεις].
• (1) παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
• (1) παράβαση του τελωνειακού κώδικα.
Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.
 
Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι είναι στοχευμένοι και εντάσσονται στο πλέγμα των αδιάλειπτων αστυνομικών δράσεων που εκδηλώνονται με σκοπό την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, καθώς και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής αυτών.
 
Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχισθούν με αμείωτο ενδιαφέρον σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου