Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου 2015

Σουλτς: Να σταματήσει ο Τσίπρας τις επιθέσεις στην Μέρκελ

  
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, συμβουλεύει με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Welt am Sonntag» να σταματήσει την αντιγερμανική ρητορική και υπογραμμίζει ότι η Αθήνα θα πρέπει να αποφύγει οποιαδήποτε μονομερή καταγγελία.

«Η κυβέρνηση στην Αθήνα δεν διαθέτει και τη μεγαλύτερη εμπειρία. Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει ακόμα πρώτα να προσανατολιστεί. Έμεινα έκπληκτος με το πόσο άνετα ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ μπήκε ως επικεφαλής μίας ριζοσπαστικής Αριστεράς σε έναν συνασπισμό, ο οποίος βρίσκεται δεξιά από την «Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD). Πρόκειται για μία αξιοσημείωτη ιδεολογική ευελιξία» τονίζει ο Σουλτς, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σχετικά με το εάν η Ευρώπη θα έπρεπε να φοβάται τη νέα κυβέρνηση, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δηλώνει ότι «η Ευρώπη δεν πρέπει να φοβάται, αλλά να προετοιμαστεί ότι την περιμένουν σκληρές διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα. Και η Αθήνα όμως πρέπει να περιμένει σκληρές διαπραγματεύσεις», ενώ σε ερώτηση για το εάν συμβούλευσε τον Αλέξη Τσίπρα να εγκαταλείψει την αντιγερμανική ρητορική, σημειώνει:
«Του συνέστησα με έμφαση να “αφοπλιστεί” ρητορικά. Δεν τον ωφελεί σε τίποτα. Ο κ. Τσίπρας θα έκανε καλά να τελειώσει με τις επιθέσεις του εναντίον της Α. Μέρκελ. Στο κάτω κάτω είναι η γερμανική κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, η οποία θα πρέπει να τον βοηθήσει. Κατά τα άλλα, δεν είναι μόνο οι Γερμανοί, οι οποίοι κοιτάζουν με σκεπτικισμό τις εξελίξεις στην Αθήνα, αλλά το σύνολο της ΕΕ. Ο κ. Τσίπρας τα βάζει με πολλούς, εάν καταγγείλει μονομερώς τους κανόνες. Πώς μπορείς να εξηγήσεις στους Πορτογάλους, τους Ισπανούς ή τους Ιρλανδούς που υλοποίησαν επώδυνες μεταρρυθμίσεις μια ξεχωριστή μεταχείριση της Αθήνας; Μπορεί σε κάποιους να “περνάει” καλά το να χτυπάς τους Γερμανούς – αλλά είναι επίσης κοντόφθαλμο και δεν μας πάει μπροστά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου