Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2015

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Η κοινωνία εγκρίνει τη σύγκρουση κυβέρνησης – Μέρκελ!

  
Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων σχεδόν όλων των κομμάτων φαίνεται να εκρίνει τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές και τη στρατηγική αντιπαράθεσης, σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση για την εκτίμηση των μετεκλογικών εξελίξεων, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.
Εκτός από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που επικροτούν, σε ποσοστά 91,5% και 91%, η πλειοψηφία των ψηφοφόρων εκτιμά πως καλά κάνει η κυβέρνηση και δεν υποχωρεί
Είναι εντυπωσιακό πως με την κυβέρνηση συντάσσεται και το 43% των ψηφοφόρων της ΝΔ, το 50% των ψηφοφόρων του Ποταμιού και το 55% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.
Επίσης, συμφωνούν κατά 70% οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής και κατά 81% οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ.
Συνολικά, το 72% θεωρεί σωστή την αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την τρόικα.
Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το σύνολο των προεκλογικών της υποσχέσεων, πιστεύει το 75% των ερωτηθέντων, ενώ το 72% θεωρεί σωστή την αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την τρόικα. Περίπου έξι στους δέκα (59%) εκτιμούν πως η σύγκρουση αυτή θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες.
Ενδεχόμενη έξοδος της χώρας από το ευρώ προκαλεί φόβο στο 35,5% των ερωτηθέντων, μόλις το 9,5% ελπίζει σε μια τέτοια έκβαση, ενώ ένας στους τρεις δεν πιστεύει πως υπάρχει η δυνατότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου