Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2015

Επιχείρηση “κλειστά στόματα” στην οικονομική του Δήμου Λαμιέων

  
Ακόμη και σε απειλές επιδόθηκαν τα μέλη της πλειοψηφίας της οικονομικής επιτροπής του δήμου Λαμιέων και προσπάθησαν να επιβάλουν την πλήρη αφωνία κατά παράβαση και της διαδικασίας αλλά και της νομιμότητας στις συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι προσπάθησαν με ιδιαίτερα απειλητικούς τόνους στο μεσοδιάστημα να ελέγξουν μια κατάσταση η οποία σε κάθε περίπτωση ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτική για τους μηχανισμούς και τις μεθοδεύσεις που απεργάζονται, χρησιμοποιώντας συγχρόνως εξουσιαστικές εκφράσεις και συμπεριφορές που δεν είχαν σε τίποτα να ζηλέψουν από εκείνες των τραμπούκων. Προσπάθησαν εν χορό να δημιουργήσουν ένα σκηνικό πάνω στο οποίο ούτε ο σεβασμός της νομιμότητας ούτε ο σεβασμός της δημοκρατίας είχαν έννοια για τους ίδιους, πολύ δε περισσότερο ήθελαν να γράψουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους ακόμη και την δυνατότητα της ελεύθερης έκφρασης σ’ ένα συλλογικό όργανο.

Σοβαρές αντεγκλήσεις μεταξύ τους μέσα σε ένα καθεστώς πίεσης ο ένας προς τον άλλον ιδιαίτερα τα μέλη της πλειοψηφίας με αγοραίες εκφράσεις όπως «εδώ κάνω κουμάντο εγώ...» προσπάθησαν να επιδράσουν στην διαμόρφωση ενός κλίματος καθώς όταν τέθηκε το θέμα της υπέρβασης των καυσίμων ως θέμα το οποίο χωρίς ποτέ να συζητηθεί στην οικονομική επιτροπή και χωρίς ποτέ να υπάρχει η οποιαδήποτε αναφορά σε ένα τέτοιο θέμα καταγράφονταν στα πρακτικά ως στοιχείο τότε η συνεδρίαση πήρε φωτιά.

Η οικονομική επιτροπή κάτω από καθεστώς πίεσης από τα μέλη της πλειοψηφίας άρχισε με ένα ρεσιτάλ αυτοαναιρέσεων και αστυνομικού τύπου μέτρα τα οποία σε κάθε περίπτωση δεν έχουν σχέση με τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τη στιγμή που ένα μέλος της οικονομικής επιτροπής, ο κ. Νταφλούκας, απειλώντας σηκώθηκε να φύγει ο πρόεδρος διέκοψε τη συνεδρίαση αν και αρχικά είπε ότι η συνεδρίαση λύεται. Μεσολάβησαν δεκαπέντε λεπτά διαβουλεύσεων σε όλα τα επίπεδα για να επανέλθουν στην αίθουσα ενώ προηγούμενα εκρηκτική ήταν η κατάσταση η οποία δημιουργήθηκε στους διαδρόμους του δήμου σε μια άνευ προηγουμένου κόντρα μεταξύ της Μαρίας Αντωνίου που είναι επικεφαλής του συνδυασμού «Παρέμβαση» και του αντιδημάρχου κ. Γιάννη Ρούλια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κα Αντωνίου επιτέθηκε στον κ. Ρούλια ο οποίος είναι άγνωστο τι της ζήτησε γιατί τον κατηγορούσε ότι προσβάλλει την ίδια και ότι δεν είναι πολιτικές συμπεριφορές αυτές. Μάλιστα η κα Αντωνίου οργισμένη όπως ήταν απεχώρησε από τη συνεδρίαση. Ακόμη ένα από τα μέλη της οικονομικής επιτροπής κατά τη διάρκεια της αποχώρησής του έδειξε και τις άγριες διαθέσεις του κατά τρίτων προσώπων προβάλλοντας τον εαυτό του ως .... αυτόβουλο τιμωρό. Όταν λίγο αργότερα επανήλθε η συνεδρίαση και με μορφή δηλώσεων κατατέθηκαν οι αντιρρήσεις για τις αγοραίες εκφράσεις και για τους «τραμπουκισμούς απ’όπου και αν αυτές προέρχονταν...» ο ίδιος ο πρόεδρος της επιτροπής χωρίς να έχει αντιληφθεί τι ακριβώς είχε γίνει προέβαλε με τεχνητούς τρόπους ότι όλες αυτές οι εκφράσεις αφορούν τον ίδιο - πράγμα το οποίο δεν συνέβαινε- κορύφωσε την ένταση και διέκοψε τη συνεδρίαση αφού προηγουμένως είχαν εγκαταλείψει την αίθουσα της συνεδρίασης οι συνάδελφοί του της μειοψηφίας τους οποίους προσπαθούσε να συγκεντρώσει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακούστηκαν μυθικά πράγματα σε σχέση με συμπεριφορές αλλά το κυριότερο σε σχέση με τη λειτουργία του θεσμικού οργάνου, απειλώντας ακόμη ότι δεν πρόκειται να συνεδριάσει άλλη φορά η οικονομική επιτροπή πράγμα το οποίο είναι αυτονόητο ότι δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Όλα αυτά συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι ουσιαστικά έχασαν την ψυχραιμία τους καθώς ξαφνικά βρέθηκαν απέναντι σε ένα θέμα το οποίο είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν. Συγχρόνως και μόνο το γεγονός ότι καταρρέουν ένα προς ένα το σύνολο των επιχειρημάτων τους έχει αρχίσει να ενοχλεί, κρίνοντας ως βασικό στοιχείο πολιτικής λειτουργίας τη φίμωση και τον πολιτικό τσαμπουκά σε συνδυασμό ακόμη και με πρωτόγνωρες απειλές.

Εφ. "ΗΜΕΡΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου