Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015

Αλλού για αλλού το ΕΛΚ – Εκθειάζει τον Σαμαρά και την λιτότητα!


Μάλλον δεν έχουν καταλάβει το έγινε στην Ελλάδα, αλλά και το τι γίνεται στις χώρες τους, οι ηγέτες των κεντροδεξιών κομμάτων του ΕΛΚ (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα) και μιλούν για οικονομική πρόοδο στην Ελλάδα επί πρωθυπουργίας Σαμαρά!

«Η Ευρώπη είναι έτοιμη να βοηθήσει τον ελληνικό λαό και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο σε αυτή τη διαδικασία. Καλούμε τη νέα ελληνική κυβέρνηση να μη θέσει σε κίνδυνο την οικονομική πρόοδο που επιτεύχθηκε κατά τη διάρκειας της ηγεσίας του Αντώνη Σαμαρά», αναφέρει μεταξύ άλλων, το ανακοινωθέν που εξεδόθη μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Γιοζέφ Ντολ, μετά το πέρας της συνεδρίασης του ΕΛΚ, επισήμανε ακόμη ότι δεν πρέπει να κινδυνεύσουν οι θυσίες που έγιναν από τον ελληνικό λαό, από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο καλούν να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις που έγιναν από την προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση.

Εν ολίγοις ο Σαμαράς και οι άλλοι ηγέτες οπαδοί της σκληρής λιτότητας προτείνουν στον Έλληνα πρωθυπουργό να ακολουθήσει τον μνημονιακό δρόμο που έφερε τη χώρα στην καταστροφή και βέβαια καταδικάστηκε από τον ελληνικό λαό, ενώ έχει αρχίσει να ξεσηκώνει και τους λαούς των άλλων χωρών που υποφέρουν

Μάλιστα οι ηγέτες του ΕΛΚ ευλογούν τα γένια τους καταλήγοντας στην ανακοίνωση τους:

«Η Eλλάδα επιστρέφει σε ανάπτυξη και η ανεργία μειώνεται. Στην Ελλάδα, όπως στην Ισπανία, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Κύπρο οι κυβερνήσεις υπό το ΕΛΚ έλαβαν τις σωστές οικονομικές αποφάσεις για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών. Στην Ελλάδα τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα και απαιτήθηκε περισσότερος χρόνος αλλά ο Αντ. Σαμαράς έθεσε τη χώρα στο δρόμο της σταθερότητας και της ανάκτησης της εμπιστοσύνης. Τώρα εναπόκειται στον κ. Τσίπρα να εργαστεί από κοινού με τους εταίρους της Ελλάδας για την επίτευξη συμφωνίας σύντομα, προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση της κατάστασης, η οποία θα έπληττε τον ελληνικό λαό».

«Στόχος μου είναι να διασφαλίσω την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας» δήλωσε νωρίτερα ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς ο οποίος εκπροσωπούσε την Ελλάδα στη Σύνοδο του ΕΛΚ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε επίσης ότι «η αίσθηση αδιεξόδου ασφαλώς δεν βοηθά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου