Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015

Πολιτική ντροπή για την ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά οι Ραχόι και ΚοέλιοΣτα όρια της πολιτικής γελοιοποίησης έφτασαν απόψε η Ισπανία και η Πορτογαλία, με τον Μαριάνο Ραόχι και τον Πέδρο Πάσος Κοέλιο να εξελίσσονται σε “πολιτική ντροπή” για την Ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά.

Οι απεσταλμένοι των ελληνικών ΜΜΕ στις Βρυξέλλες επιβεβαίωσαν τη διαρροή του Μεγάρου Μαξίμου για απόπειρα της Ισπανίας και της Πορτογαλίας να μπλοκάρουν τη συμφωνία υπέρ της Ελλάδας στο αποψινό Eurogroup.

Οι αντιδράσεις των δυο χωρών, δείχνουν ότι η αποψινή συμφωνία στο Eurogroup δεν είναι αρνητική για την Ελλάδα, με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός της Ισπανίας και πολύ περισσότερο εκείνος της Πορτογαλίας να εμφανίζονται… ηττημένοι στα μάτια των ψηφοφόρων τους.

Σημειώνεται ότι ο Μαριάνο Ραχόι και ο Πέδρο Πάσος Κοέλιο αποτέλεσαν μοιραία πρόσωπα για την ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά και συνολικά τον ευρωπαϊκό Νότο αυτά τα τελευταία χρόνια, καθώς δεν βοήθησαν ποτέ στην κατεύθυνση κοινού άξονα των χωρών της περιοχής μας, απέναντι στη Γερμανία και τον Βορρά.

Αντιθέτως, υπονόμευσαν τις απόπειρες συγκρότησης ενός τέτοιου μετώπου, ενώ, χωρίς να διαθέτουν επαρκές ηγετικό εκτόπισμα, αποτέλεσαν… εύκολη λεία για το Βερολίνο, την ώρα που στις χώρες τους πληρώνουν ήδη βαρύ τίμημα στις δημοσκοπήσεις, και οδηγούνται σε εκλογική ήττα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου