Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015

Γιούνκερ: Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να αντικαταστήσει τα αντικοινωνικά μέτρα


Ανοιχτός στην αντικατάσταση μέτρων του προγράμματος που κρίνονται αντικοινωνικά από την ελληνική κυβέρνηση, εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, ο κ. Γιούνκερ ανέφερε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ συμφώνησαν ότι είναι ανάγκη ως τη Δευτέρα να δουλέψουν πάνω στις ιδέες τους.

Ο κ. Γιούνκερ ανέφερε, ακόμη, ότι η ελληνική κυβέρνηση εκτιμά ότι συμφωνεί με το 70% του Μνημονίου. Σημείωσε, πάντως, ότι πρέπει να δούμε σε τί αφορά αυτό το 70% και σε τί αφορά το 30%, το οποίο η ελληνική κυβέρνηση απορρίπτει.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, έκανε αναφορά και στη θέση της ελληνικής κυβέρνησης να καταργήσει κάποια μέτρα γιατί είναι αντικοινωνικά. Πράγματι μπορεί να είναι αντικοινωνικά, δήλωσε ο Ζ.Κ. Γιούνκερ. Πρόσθεσε, όμως ότι τα μέτρα που θα ακυρωθούν θα πρέπει να αντικατασταθούν από νέα μέτρα που θα είναι ισοδύναμα. Πάνω σε αυτήν τη βάση, είπε, προσπαθούμε να βρούμε μια συμφωνία εντός των προσεχών ημερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου