Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2015

Μάρδας: Γνωρίζουμε κάθε ευρώ που έχει κατατεθεί στο εξωτερικό


  
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, υποστήριξε ότι το ΥΠΟΙΚ γνωρίζει μέσω στοιχείων από την Τράπεζα της Ελλάδας για κάθε ευρώ που έχει κατατεθεί στο εξωτερικό.
 
«Έχουμε στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος και μπορούμε να ξέρουμε και το τελευταίο ευρώ που έχει κατατεθεί στο εξωτερικό, σε οποιαδήποτε τράπεζα. Εκτός και αν έχει πάει με βαλίτσα. Αλλά μία τράπεζα που ακολουθεί τους κανόνες, δεν μπορεί να δεχθεί χρήματα πάνω από 5.000 ευρώ. 

Υπάρχουν και τραπεζικά προϊόντα που παράγουν οι εμπορικές τράπεζες και κρύβουν μαύρο χρήμα, αλλά είναι πάλι ένα αντικείμενο διερεύνησης. Δεν είναι μόνο οι καταθέσεις. Θα δείτε ότι αυτή η διαδικασία θα τελειώσει πάρα πολύ γρήγορα και θα δείτε τις ανακοινώσεις του κ. Βαρουφάκη, πόσο απλή είναι η διαδικασία για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος», είπε χαρακτηριστικά.

Εδώ υπάρχει θέμα. Μεγάλο θέμα. Δηλαδή αποδεικνύεται ότι οι προηγούμενοι κυβερνώντες μας δούλευαν όταν μας έλεγαν, ότι δεν μπορούν να βρουν το μαύρο χρήμα που βρίσκεται στο εξωτερικό;

Το κράτος γνώριζε αλλά απλώς είχε επιλέξει να μην κάνει τίποτα που θίγει τις καταθέσεις μαύρου χρήματος κάποιων ισχυρών της χώρας; Κι αυτό αλήθεια δεν αποτελεί έγκλημα και απιστία σε βάρος του κράτους;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου