Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015

Γιούνκερ: Δεν έπρεπε ο Τσίπρας να προσβάλει τη Γερμανία (Ενώ ο Σόιμπλε; μπορεί να προσβάλει την Ελλάδα;)

  
Ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα και συνολικά στην ελληνική κυβέρνηση, για το “άβολο” κλίμα που διαμορφώθηκε στις σχέσεις της Ελλάδας με τη Γερμανία, επιρρίπτει ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Μιλώντας σε γερμανικά ΜΜΕ, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παραδέχεται ότι διαπιστώνει απειρία στην ελληνική βέρνηση, και σημειώνει με νόημα: “Δεν είναι ένδειξη πολιτικής ικανότητας να προσβάλει ένας πρωθυπουργός με τις δηλώσεις του δυο φορές μέσα σε μια εβδομάδα τη Γερμανία”.
Ο κύριος Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ όμως δεν αναφέρθηκε καθόλου στις προσβλητικές για την Ελλάδα δηλώσεις Σόιμπλε που προηγήθηκαν και που σε αυτές απάντησε ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Τέλος πάντων αυτό το γελοίο και ανήθικο παιχνίδι των λέξεων και του κρυφτούλι της δήθεν Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην πραγματικότητα Γερμανικής Ευρώπης πρέπει να τελειώνει.
Είναι κωμικοτραγικά αυτά που συμβαίνουν. Η ΕΕ απειλείται από την οικονομική κρίση, από έναν πόλεμο ανατολικά της και από το Ισλαμικό Κράτος από το νότο και την ίδια στιγμή οι ευρωπαϊκοί θεσμοί χτενίζονται!!!
Επιτέλους, ας αποφασίσουμε τι θέλουμε ΟΛΟΙ. Θέλουμε την ΕΕ ή όχι; 
Γιατί τη Γερμανική Ευρώπη δεν τη θέλει κανείς. 
Ας πάρουμε την μεγάλη απόφαση και να φύγουμε από την Ευρωζώνη. Δεν υπάρχει τίποτα για μας σε αυτή τη νομισματική ένωση εκτός από πόνο. Ατελείωτο αιώνιο πόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου