Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2015

Έρχονται μεγάλες ανακατατάξεις στη Κεντροδεξιά

Μεγάλες ανακατατάξεις φαίνεται πως έρχονται στο Δεξιό και Κεντροδεξιό χώρο. 


Οι ζυμώσεις που γίνονται αυτή τη στιγμή στη Νέα Δημοκρατία είναι μόνο η αρχή μιας μεγάλης ανακατάταξης που πρόκειται να συμβεί στον ευρύτερο πολιτικό χώρο. Πιθανόν στο μέλλον το κόμμα με την ονομασία "Νέα Δημοκρατία", που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, δεν θα υπάρχει.

Στη ΝΔ σήμερα υπάρχουν δύο σκληροί πολιτικοί πυρήνες που πλέον δεν χωρούν στο ίδιο πολιτικό σχηματισμό. Η πρώτη ομάδα στελεχών είναι οι δεξιοί και ακροδεξιοί οι οποίοι είναι προσκείμενοι στον Σαμαρά και το περιβάλλον του, και η δεύτερη ομάδα όπου είναι οι κεντροδεξιοί (Καραμανλικοί) και οι κεντρώοι φιλελεύθεροι (Μητσοτακικοί).

Μετά και την τελευταία βαριά εκλογική ήττα οι εξελίξεις φαίνεται πως θα είναι ραγδαίες και κοσμογονικές για την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Το επόμενο βαρύ πλήγμα για την ΝΔ δεν είναι μακριά. 

Ο Τσίπρας μόλις επιτύχει την επιθυμητή για τον ίδιο διαπραγμάτευση που θέλει με την ΕΕ θα πάει σε νέες εκλογές για να πάρει την πολυπόθητη αυτοδυναμία. Με τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ να κυμαίνονται κάπου στο 45% - 48% στις δημοσκοπήσεις σήμερα οι εκλογές είναι βέβαιες. 

Από την άλλη η ΝΔ του 18% (σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις σήμερα) του κ. Σαμαρά δεν έχει κανένα μέλλον. Η εσωτερική ρήξη και η διάσπαση είναι θέμα χρόνου. Στην περίπτωση που ο Τσίπρας αποφασίσει να συνθλίψει τη ΝΔ πηγαίνοντας σε νέες εκλογές, αυτό θα είναι το οριστικό τέλος της ΝΔ. 

Εκλογικό ποσοστό για τη ΝΔ κάτω από το 25% στις επόμενες εκλογές σημαίνει "σύνδρομο ΠΑΣΟΚ".

Επόμενο βήμα θα είναι η αναγέννηση της φιλελεύθερης κεντροδεξιάς παράταξης σε βάθος χρόνου και πολλά νέα πρόσωπα. Με τον Σαμαρά και το σημερινό ακροδεξιό περιβάλλον αυτού εκτός.

Η Νέα Δημοκρατία ως πολιτικός φορέας μετά από 40 χρόνια προσφοράς, αλλά και λαθών, έχει κάνει τον κύκλο της. Η ΝΔ δεν μπορεί να είναι το αντίπαλον δέος απέναντι στο νέο ανανεωμένο κεντροαριστερό πόλο που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ελλάδα χρειάζεται κάτι νέο από τον φιλελεύθερο κεντροδεξιό χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου