Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2015

Μάσιμο Ντ΄Αλέμα: Καταστροφικές συνέπειες αν δεν ακούσουμε τον ΤσίπραΔηλώσεις του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού Μάσιμο Ντ' Αλέμα με άμεση αναφορά στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, φιλοξενεί σήμερα ο ιταλικός Τύπος.

Ο Ιταλός, πρώην πρωθυπουργός, Μάσιμο Ντ΄Αλέμα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ιλ Μεσατζέρο», τονίζει ότι «η Ευρώπη πρέπει να βοηθήσει τον Τσίπρα».
 
«Πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για να επιτευχθεί συμβιβασμός ανάμεσα στην Ευρώπη και την νέα ελληνική κυβέρνηση. Αν η Ευρώπη κλείσει την πόρτα και δεν εισακούσει τον Αλέξη Τσίπρα, θα έχουμε καταστροφικές συνέπειες», δηλώνει ο Ντ΄Αλέμα

«Η κύρια συνέπεια, θα είναι η διάδοση ακραίων αντιευρωπαϊκών διαθέσεων», προσθέτει ο Ιταλός κεντροαριστερός πολιτικός.
 
Ο Ντ' Αλέμα καλεί τους σοσιαλιστές και τους Ευρωπαίους δημοκράτες «να αποδείξουν ότι μπορούν να πετύχουν σημαντικές αλλαγές, διότι, διαφορετικά, θα αποτύχουν» και χαρακτηρίζει ενδιαφέρουσα την πρόταση του οικονομολόγου Τζόζεφ Στίγκλιτς «ο οποίος προτείνει μορατόριουμ επί του ελληνικού χρέους για να πάρει ανάσα η ελληνική κυβέρνηση και να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη».
 
«Στην Ελλάδα, ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να οικοδομήσει εκ νέου την Αριστερά, κατανοώντας το αίσθημα ταπείνωσης και αγανάκτησης του ελληνικού λαού, λόγω της τεράστιας κοινωνικής δοκιμασίας που επέβαλαν οι πολιτικές λιτότητας. Θα μπορούσε να έχει ευνοηθεί η χειρότερη δεξιά, από την τραγωδία αυτή, όπως στη Γαλλία. Ευτυχώς που υπάρχει ο Τσίπρας», καταλήγει ο Μάσιμο Ντ΄Αλέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου