Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015

Στον Εισαγγελέα προσέφυγε η αντιπολίτευση του Δ. Αλιάρτου για «περίεργες» υπερκοστολογήσεις στο αποχετευτικό έργο


Στον Εισαγγελέα Λιβαδειάς προσέφυγε σήμερα ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δ. Αλιάρτου Φίλιππος Σαγάνας. Κατήγγειλε ότι στο έργο του αποχετευτικού στην Αλίαρτο χρεώθηκαν εργασίες που δεν έγιναν με αποτέλεσμα την επιβάρυνση του Δήμου κατά 600.000 ευρώ.

Ο κ. Σαγάνας κατέθεσε στον εισαγγελέα φάκελο με όλα τα στοιχεία που διαθέτει υποστηρίζοντας ότι ο δήμος εγκρίνει δαπάνες αρκετών χιλιάδων ευρώ για το συγκεκριμένο έργο, για παρεμβάσεις που δεν έγιναν με την μέθοδο με την οποία έχουν χρεωθεί, γεγονός που αυξάνει σημαντικά το κόστος, αφού η εκσκαφή των ορυγμάτων που περνάνε οι σωλήνες της αποχέτευσης, αντί για 10 ευρώ ανά κυβικό χρεώνεται με 32 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και το ύψος της διαφοράς σύμφωνα με υπολογισμούς ανέρχεται συνολικά σε περίπου 600.000 ευρώ.

«Έχω υποχρέωση να προστατέψω τα συμφέροντα των δημοτών και επειδή έπεσε στην αντίληψη μου μια περίπτωση η οποία συνιστά ενδεχομένως αδίκημα, έρχομαι σήμερα στον κ. Εισαγγελέα να καταθέσω τον σχετικό φάκελο και ένα υπόμνημα στο οποίο αναφέρω όλα αυτά που γνωρίζω μαζί με τα προς διερεύνηση στοιχεία.

Καταγγέλλω ότι στο έργο δίκτυα ακαθάρτων Αλιάρτου που κατασκευάζεται στην Αλίαρτο έχουν προσμετρηθεί ποσότητες και έχουν πληρωθεί ποσότητες έργου οι οποίες δεν έχουν εκτελεστεί και παράλληλα καταγγέλλω την κακή κατασκευή του και ότι δεν ακολουθείται  ουσιαστικά η μελέτη», είπε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο κ. Σαγάνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου