Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2015

Για να τελειώνουμε: Ρήξη ή Υποτέλεια; ...Σαφώς και Ρήξη!!!

  
Όλα δείχνουν ότι η σκληρή στάση της Γερμανίας και των δορυφόρων της στην ΕΕ υπέρ της λιτότητας και των περιορισμών οικονομικών επιλογών δεν πρόκειται να αλλάξει.

Ας μη γελιόμαστε. Το θέμα δεν είναι η Ελλάδα, ούτε το χρέος. Το θέμα είναι η ίδια η προοπτική της ΕΕ και ο νεο-ιμπεριαλισμός της Γερμανίας.

Η πολιτική της λιτότητας και των περιορισμών στις οικονομικές επιλογές, που επιβάλει η Γερμανία στην ΕΕ, δεν έχουν κανένα άλλο σκοπό εκτός από την οικονομική ομηρία όλων των κρατών μελών. Η μεγάλη ιδέα της Γερμανικής ηγεμονίας και επικυριαρχίας, ο φρικτός εφιάλτης των λαών της Ευρώπης, είναι πάλι εδώ. Αυτή τη φορά όχι μέσω των όπλων, άλλα μέσω των οικονομικοτεχνικών κανόνων.

Σκεφτείτε όμως μόνο αυτό: Αν οι ΗΠΑ ήταν μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης, με τις περιοριστικές πολιτικές λιτότητας και τους οικονομικούς κανόνες που έχει επιβάλει η Γερμανία στην ΕΕ, θα είχαν χρεοκοπήσει από το 2009!! Και θα είχαν χρεοκοπήσει διότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ ΔΕΝ θα μπορούσε να κόψει χρήμα, ΔΕΝ θα μπορούσε να δανειστεί εκτάκτως και ΔΕΝ θα μπορούσε να αρχίσει κανένα απολύτως πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων προς τόνωση της Ανάπτυξης. ΔΕΝ θα μπορούσε δηλαδή να κάνει ότι έκανε η κυβέρνηση τους και ξεπέρασε την κρίση. Και μιλάμε για την ισχυρή οικονομία παραγωγής του κόσμου!!!

Η Γερμανία δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Τα παίζει όλα για όλα. Σκοπός της είναι η κυριαρχία στην Ευρώπη. Να πάρει τη ρεβάνς μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες με τους δύο καταστροφικούς παγκόσμιους πολέμους κυρίως για την Ευρώπη.

Το θέμα για μας λοιπόν είναι τι θα πρέπει να κάνει η Ελληνική Κυβέρνηση υπό αυτές τις συνθήκες.

Η Ελληνική Κυβέρνηση θα πρέπει να αρνηθεί οποιοδήποτε συμβιβασμό. Να επιλέξει την οριστική ρήξη. Να τελειώνουμε μία κι έξω εδώ και τώρα. 

Οι αποφάσεις που θα παρθούν αφορούν την ίδια την ΕΕ και το μέλλον των λαών της. Τι Ευρώπη θέλουμε λοιπόν; Αυτή που μας επιβάλει η Γερμανία; Μια ΕΕ λαών υποτελών στη Γερμανική ηγεμονία; 

Ποια θέση θέλουμε σε αυτή την Ευρώπη; Αυτή του ισότιμου μέλους όπως αρχικά πιστέψαμε ή αυτή του επαίτη υποτελή της Γερμανίας; 

Σε ποια Ευρώπη θέλουμε και πρέπει να είμαστε μέλη σε αυτή ονειρευόμασταν ή σε αυτή που μας επιβάλει η κοντόφθαλμη Γερμανική πολιτική; 

Ακόμη κι αν φύγουμε από το Ευρώ (όχι από την ΕΕ), ακόμη κι αν πτωχεύσουμε, μα σε 5, μα σε 10 χρόνια θα σηκωθούμε ξανά στα πόδια μας. Το έχουμε ξανακάνει στο παρελθόν. Μπορούμε να ξανακάνουμε.  

Αν προχωρήσουμε όμως σήμερα, αν υποχωρήσει σε αυτή τη διαπραγμάτευση αυτή η κυβέρνηση, τότε θα έχουμε καταδικάσει ολόκληρες γενιές λαών, και όχι μόνο των Ελλήνων, στην υποτέλεια για εκατοντάδες χρόνια.

Δημιουργήσαμε την ΕΕ, κοινό νόμισμα, κοινή (υποτίθεται) νομισματική πολιτική, ΕΚΤ και λοιπόν; Τι νόημα έχουν όλα αυτά αν οι ισχυρές χώρες έχουν ξεχωριστό "ταμείο" από τις αδύναμες μέσα στην ΕΕ;  Τι νόημα έχουν όταν δεν υπάρχει κοινή οικονομική και αναπτυξιακή πολιτική; Τι νόημα έχουν όταν έχουμε μία ΕΕ πλούσια και χωρίς χρέη, με χώρες μέλη πνιγμένες στα χρέη και στη εκμετάλλευση; 

Η Ελληνική Κυβέρνηση ΔΕΝ πρέπει να συμβιβαστεί. Τώρα είναι η ώρα να δοθεί μία οριστική λύση στο πρόβλημα ή ένα οριστικό τέλος στην ομηρία.  

2 σχόλια:

  1. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΥΣ ΓΟΤΘΟΤΕΥΤΟΝΕΣ ΑΛΛΟ ΕΝΑ "ΟΧΙ"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΕΠ ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ. ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου