Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2015

MΕ 200 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

Καλπάζει προς το 50% - υπό διάλυση η ΝΔ


To Koυρδιστό Πορτοκάλι αποκάλυψε από νωρίς το πρωί την ιλιγγιώδη διαφορά που χωρίσει τον ΣΥΡΙΖΑ από την ΝΔ κάτι που του δινει την δυνατότητα να προσφύγει εκ νέου στην κάλπη και μάλιστα για εθνικούς λόγους.
Αργά το βράδι το δελτίο του Alpha παρουσίασε δημοσκόπηση που επιβεβαιώνει την ανάρτηση του Κουρδιστού Πορτοκαλιού.
Η ΝΔ βλέπει πλέον με τα κιάλια τον ΣΥΡΙΖΑ και αν δεν υπάρξει σύντομα εναλλαγή ηγεσίας στην εξουσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί με 50% και με πάνω από 200 βουλευτές!
Ήρθε όντως η ελπίδα στους πολίτες με την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το αίσθημα που επικρατεί μεταξύ των Ελλήνων είκοσι μέρες μετά τις εκλογές είναι η “ελπίδα για κάτι καλύτερο”, σύμφωνα με αναλυτική δημοσκόπηση της Marc που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο της τηλεόρασης του Alpha.

Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων επιθυμεί την παραμονή της χώρας στο ευρώ, καλούν την κυβέρνηση να μείνει ανυποχώρητη στη διαπραγματευτική της στάση, εκφράζουν ικανοποίηση από την ανάγνωση των προγραμματικών, δεν φοβάται πλέον ότι θα χρεοκοπήσουμε, παραμένει σούπερ σταρ ο Γιάννης Βαρουφάκης, ενώ ο Πάνος Καμμένος επικροτείται για τη στάση του.

Αναλυτικότερα, το 65,2% έχει το αίσθημα «της ελπίδας για κάτι καλύτερο», το 22% έχει «ανησυχία για τα χειρότερα» και το 3,6% «τίποτα από τα δύο».

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 45,4%, 18,4% η Νέα Δημοκρατία, 4,8% το ΚΚΕ, 4,7% οι ΑΝΕΛ, 4,7% Χρυσή Αυγή και 4,6% το Ποτάμι.

Σε ερώτηση αν νιώσατε ικανοποίηση από τις προγραμματικές, το 79,9% απάντησε «ναι και μάλλον ναι», το 17,4% «όχι και μάλλον όχι». Σχετικά με τα πρώτα δείγματα γραφής του υπουργού Οικονομικών Γιαννη Βαρουφάκη το 85% εμφανίζεται θετικό ή μάλλον θετικό, ενώ οι πολίτες που δεν είναι ευχαριστημένοι καταμετρώνται στο 15,1%.

Αυξάνει τη δημοφιλία του ο κ. Πάνος Καμμένος, με το 61,3% να χαρακτηρίζουν τα πρώτα δείγματα γραφής του ως «θετικά και μάλλον θετικά», ενώ ως «αρνητικά και μάλλον αρνητικά» αξιολογεί τις πρώτες ενέργειες του νέου υπουργού Εθνικής Αμύνης το 27,4% των ερωτηθέντων.

Οι Έλληνες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, απαντούν στην ερώτηση αν η διαπραγμάτευση δεν έχει αίσιο τέλος να εξετάσουμε την έξοδο από το ευρώ, αρνητικά, καθώς μόνο το 29,5% απαντά «ναι». Το 64,5%  απαντά «όχι» επιλέγοντας ξεκάθαρα την παραμονή στο κοινό νόμισμα. Σχετικά με το αν είναι πιθανό το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας το 37,7% απαντά «ναι» και το 55,7% «όχι».

Τέλος, το 34,3% καλεί την κυβέρνηση -όσο αφορά τη διαπραγμάτευση-να μείνει στο αρχικό της πρόγραμμα, ενώ μόνο 7% να τηρήσει τις μέχρι τώρα συμφωνίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου