Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015

Δράση και στη Λαμία είχε ο serial killer που συνελήφθη στην Πάτρα


Στα χέρια των αντρών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής έπεσε ο 31χρονος Αλβανός serial-killer που σκότωνε τα θύματά του με την μέθοδο του στραγγαλισμού, συνήθως δια βρόγχου και στη συνέχεια άδειαζε τα σπίτια τους.

Ως υπεύθυνος για σωρεία ληστειών και κλοπών-διαρρήξεων σε σπίτια σε Λαμία, Αμφίκλεια, Ναύπλιο και Τρίπολη εξετάζεται ο 31χρονος Αλβανός serial-killer που συνελήφθη στην Πάτρα  με σήμα κατατεθέν του, τους στραγγαλισμούς των θυμάτων του.  
Το πιο πρόσφατο θύμα του η ζωγράφος Κατερίνα Ζαζάνη στη Νάξο που τον είχε προσλάβει για εργασίες στο σπίτι και βρέθηκε άγρια δολοφονημένη. 
Μαζί του συνελήφθη ένα ακόμη άτομο που σε κάποιες από τις υποθέσεις για τις οποίες κατηγορείται 0 31χρονος φαίνεται πως είχε ρόλο συνεργού. 
Η έρευνα των Αρχών ήταν λεπτομερής και ένα αποτύπωμα όπως και γενετικό υλικό του δράστη που βρέθηκε στο έγκλημα της Νάξου, άνοιξε τον δρόμο για την εξιχνίαση των υποθέσεων αυτών και τη σύλληψη του αδίστακτου δολοφόνου.

Ο δολοφόνος που παρουσιαζόταν στις περιοχές που δρούσε τα τελευταία 4 χρόνια ως εργάτης για μερεμέτια σε σπίτια, στοχοποιούσε τα θύματά του, συνήθως μοναχικούς ηλικιωμένους.Τελευταίο του θύμα ήταν τον Οκτώβριο του 2014, η 59χρονη εικαστικός Κατερίνα Ζαζάνη, μαθήτρια των μεγάλων ζωγράφων Μυταρά και ο Κοκκινίδη στο σπίτι της στη Νάξο.
Ο δράστης είχε εξετασθεί αρχικά μετά τη δολοφονία ως βασικός ύποπτος, ενώ η βιασύνη του να εγκαταλείψει τότε το νησί τράβηξε ακόμα περισσότερο τα βλέμματα των διωκτικών και δικαστικών Αρχών, με αποτέλεσμα να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.
Από την έρευνα και την προανάκριση του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, προέκυψε πως ο ίδιος άνθρωπος είχε δολοφονήσει και ληστέψει ηλικιωμένους στο 2011 και το 2012 σε Μεσσηνία και Αρκαδία αντίστοιχα, ενώ μαζί του συνελήφθη και ένας ακόμη άντρας που εξετάζεται ως συνεργός του, σε τουλάχιστον μία από τις δύο δολοφονίες στην Πελοπόννησο. Το Δεκέμβριο του 2011, προέκυψε πως στραγγάλισε και λήστεψε 79χρονο στο Δώριο Μεσσηνίας, έπειτα από εργασιακή αντιδικία.
Στις 30 Μαρτίου του 2012 δολοφονεί έναν ακόμα 82χρονο, στην Τρίπολη Αρκαδίας, κατά τη διάρκεια ληστείας.
Ο συνεργός του που συνελήφθη εξετάζεται για τα περιστατικά της Πελοποννήσου, καθώς εξετάζονται αν έχουν σχέση με ληστείες και δολοφονίες που είχαν όμοια χαρακτηριστικά στην Τριφυλία Μεσσηνίας και στα Βούρβουρα Αρκαδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου