Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015

ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ


Τις εργασίες του 24ου  Πανελλήνιου Οργανωτικού  Συνεδρίου  των συλλόγων των Σαρακατσαναίων στο Κιλκίς  παρακολούθησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Ευθύμιος Καραΐσκος, το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαρτίου εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
  
 Το Οργανωτικό Συνέδριο πραγματοποιήθηκε ενόψει της διοργάνωσης του 3ου  Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου Απανταχού Σαρακατσαναίων, το οποίο θα γίνει το Μάρτιο του 2016 στην πόλη της Λαμίας.
  

Στο συνέδριο ο Αντιπεριφερειάρχης συμμετείχε απευθύνοντας τον παρακάτω χαιρετισμό:
  

“Είναι ιδιαίτερη η χαρά για μένα, να βρίσκομαι στο Πανελλήνιο Οργανωτικό Συνέδριο των συλλόγων των Σαρακατσαναίων  όχι μόνο ως Εκπροσώπου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αλλά και ως απόγονος σαρακατσάνικης οικογένειας με ισχυρές ρίζες και δεσμούς που με δένουν άρρηκτα με τις δυο αξίες των Σαρακατσαναίων. Την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη.
 Είναι τα δυο στοιχεία που μας ενώνουν διαχρονικά. Μας ενώνουν ακόμα και σε αυτούς του δύσκολους καιρούς.
 Είναι οι φωτεινοί σηματοδότες για τους όπου γης Σαρακαταναίους.
 Άσβηστοι οδηγοί στην πορεία μας στη διαδρομή μας.  
 Η παρουσία μου εδώ σήμερα δηλώνει τη συστράτευση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε μία κοινή προσπάθεια, δηλώνει τη βούληση για έμπρακτη στήριξη για συνεργασία και  βοήθεια για ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα το οποίο θα έχουμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε σε ένα χρόνο σχεδόν από σήμερα στη Στερεά Ελλάδα, στη Φθιώτιδα, στη Λαμία. Μιλάω φυσικά για το 3ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο , ένα συνέδριο ιδιαίτερης σημασίας και σημειολογίας το οποίο πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους Σαρακατσαναίους όχι μόνο εντός αλλά και εκτός συνόρων. Αφού ευχαριστήσω θερμά  τόσο, την Πανελλήνια Ομοσπονδία, η οποία με επισκέφθηκε με αφορμή τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Συνεδρίου πρίν από ένα μήνα στη Λαμία, όσο και τον Τοπικό Σύλλογο Σαρακατσαναίων Ν. Κιλκίς «Ο ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΣ», για την πρόσκληση τους στο 24ο Πανελλήνιο Οργανωτικό Συνέδριο Σαρακατσαναίων, θα ήθελα να ευχηθώ από καρδιάς καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου με την ευχή τα αποτελέσματα της να οδηγήσουν σε μία επιτυχημένη διοργάνωση του Παγκόσμιου συνεδρίου στη Λαμία. Σας ευχαριστώ πολύ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου