Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015

Ενημέρωση-συζήτηση για την καταπολέμηση κουνουπιών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Με πρωτοβουλία του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάση Γιαννόπουλου

  
Κατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ Καθηγητή κ. Αθανασίου Γιαννόπουλου πραγματοποιήθηκε σήμερα 24 Απριλίου 2015 ενημέρωση-συζήτηση για την επιτήρηση προγραμμάτων για την καταπολέμηση κουνουπιών για το έτος 2015 στην Περιφέρεια Στερεάς  Ελλάδας.

Τα κουνούπια αποτελούν ένα ιδιαίτερο σημαντικό παράγοντα υγειονομικής σημασίας καθώς τα τελευταία χρόνια ευθύνονται για την μετάδοση ασθενειών όπως είναι ο ιός του Δυτικού Νείλου και η Ελονοσία στη χώρα μας. Η εφαρμογή και η υλοποίηση ολοκληρωμένων προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών, κρίνεται επιτακτική, για την αντιμετώπιση και την πρόληψη εμφάνισης κρουσμάτων καθώς και την προστασία της δημόσιας υγείας.


Στην ενημέρωση-συζήτηση απεύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νίκος Σταυρογιάννης, ο Γενικός Δ/ντής της Γενικής Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοιν. Μέριμνας της Περιφέρειας Στ.Ελλάδας και Προϊστάμενος Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Σταύρος Τσελάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, ο Αντιπεριφερειάρχης με αρμοδιότητα στους Τομείς Υγείας & Κοιν.Αλληλεγγύης κ. Κωνσταντίνος Μπακομήτρος και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Παναγιώτης Ριζάκος.

Για το θέμα μίλησαν ο Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, ο Δρ.Γεώργιος Κολιόπουλος εντομολόγος στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο και ο  Επίκουρος καθηγητής Γεωργικής Εντομολογίας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών κ. Νικόλαος Παπαδόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου