Σάββατο, 25 Απριλίου 2015

ΤΕΛΟΣ ΧΡΟΝΟΥ

[ Του Παναγιώτη Τσελεκίδη * ]

Δυστυχώς η πορεία για μια καλύτερη λύση που περιμέναμε από το νέο κυβερνητικό σχήμα ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝΕΛ που προέκυψε από τις εκλογές της 25/01/2015 δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί.

         Οι επιλογές στελέχωσης της κρατικής μηχανής πιστές στο Ελληνικό προπατορικό πολιτικό αμάρτημα με την προτίμηση των κομματικών και κολλητών αντί των αξίων δεν στήρηξαν την ελπίδα. Η αναβλητικότητα η ατολμία από έλλειψη πολιτικού ρεαλισμού,η εμμονή σε παλαιές αποτυχημένες ιδεολογικές ουτοπιστικές θέσεις που τείνουν να γίνουν η σταθερά της κυβερνησιμότητας δεν οδηγούν σε λύση των αδιεξόδων αλλά σε πλήρη αποτελμάτωση των προβλημάτων τα οποία επειγόντως καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα. Η αγορά και η επιβίωση των ανθρώπων στερεύει από ρευστότητα,έχουν εξαντληθεί και τα τελευταία αποθεματικά, κοκκινίζει ο τόπος και η κυβέρνηση μη μπορώντας να δρομολογήσει λύσεις εξαντλεί το χρόνο της στο πως θα εξευγενίσει τη θέση της απέναντι στους καταληψίες που καταστρέφουν δημόσιες περιουσίες και στους καταδίκους ένεκα κακουργηματικών πράξεων που εκθέτουν τη χώρα διεθνώς και δυσκολεύουν την απέξω βοήθεια όπου προστρέχουμε για λύσεις. Τυχόν προσφυγή σε κάλπες είτε για εκλογές ή δημοψήφισμα θα είναι αυτοκτονικές και θα εκληφθεί ως αδυναμία της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στις πράγματι μεγάλες ευθύνες που έχει αναλάβει.


             Εάν όπως διαρρέουν έτσι έχουν τα πραγματα για ποιο λόγο να εμπλακούμε σε μια νέα εκλογική περιπέτεια που είναι βέβαιο περισσότερα δεινά θα προσθέσει και θα καθυστερήσει ακόμη περισσότερο τις όποιες προσπάθειες γίνονται για μιά βιώσιμη ρύθμιση του προβλήματος του δημόσιου χρέους μαζί με την ποθητή ανάπτυξη.

Γίνεται όλο και πιο φανερό πλέον και κανείς δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια του μπροστά σε μια επαπειλούμενη εθνική τραγωδία ότι μόνο μια κυβέρνηση Εθνικού Μετώπου μέσα από τη σημερινή Βουλή με συμμετοχή όλων των κομμάτων και τη συστράτευση όλου του Λαού και εκτός βουλής προσωπηκοτήτων μπορεί να σταθεί δυνατά απέναντι στους εταίρους και να βρούν από κοινού το σωστό δρόμο για να ρυμουλκυθεί το σκάφος ¨"Η Ελλάς" στη ναυπηγοεπισκευαστική για όλες τις ανασκευές και ανακατασκευές που χρειάζεται να γίνουν για να είναι και πάλι αξιόπλοο και ανταγωνιστικό στα εθνικά και διεθνή ύδατα'.Τυχόν νέες κάλπες είναι χάσιμο κρίσιμου χρόνου.Τώρα αμέσως πρέπει να σπάσει ο ατέρμονας της καταστροφής.

Κόρινθος 25/04/2

 * Ο Παναγιώτης Τσελεκίδης είναι Οικονομολόγος Μέλος ΟΕΕ και τραπεζικός συνταξιούχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου