Τρίτη, 7 Απριλίου 2015

Η ΝΔ συνεχίζει να πληρώνει (ακριβά) την…παρέα με τον Βενιζέλο

  
Η ζωή είναι άδικη… Σωστό και γνωστό… Για κάποιους, περισσότερο σε σχέση με άλλους. Όχι απαραιτήτως επειδή τους αδίκησε και τους δεν τους έδωσε όσα τους άξιζαν. Αλλά και επειδή, ακόμη και όταν τους τα έδωσε, δεν τους άφησε να τα χαρούν.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι μια πολύ χαρακτηριστική τέτοια περίπτωση. Από τους ευφυέστερους Έλληνες πολιτικούς. Με γνώσεις, ευρυμάθεια και ισχυρή προσωπικότητα. Αλλά και… αντιπαθής το λιγότερο, για τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποτελεί “κακή δημοσιότητα” για όποιον σεργανίζει κοντά του. Γι’ αυτό άλλωστε και το ΠΑΣΟΚ κατανοεί ότι δεν έχει κανένα μέλλον με εκείνον στην ηγεσία του, και έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες διαδοχής.

Ο “ισόβιος” αντιπρόεδρος των κυβερνήσεων του Μνημονίου ωστόσο, δεν έχει πάρει στον λαιμό του το Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Τραβάει μαζί του στον γκρεμό και τη Νέα Δημοκρατία. Του… Αντώνη Σαμαρά, όπως θα σχολίαζε ο Αλέξης Τσίπρας, διαχωρίζοντάς την από τη Νέα Δημοκρατία του Καραμανλή, της Ντόρας, του Μεϊμαράκη, του Αβραμόπουλου…

Η χθεσινή μέρα ήταν εξόχως αποκαλυπτική. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στο περιθώριο του… αναθέματος προς τον Προκόπη Παυλόπουλο (και επομένως προς τον Κώστα Καραμανλή), παγίδευσε σε photo opportunity τον Αντώνη Σαμαρά.

Και αργότερα, στη συζήτηση για την Εξεταστική (για τα Μνημόνια) στη Βουλή, οι δυο άλλοτε κυβερνητικοί εταίροι εμφανίστηκαν στην ίδια πλευρά της όχθης. Πολύ κοντά. Επικίνδυνα κοντά.

Αυτές οι… κακές παρέες του Αντώνη Σαμαρά κρατούν τη Νέα Δημοκρατία καθηλωμένη στο περιθώριο, και επιτείνουν την απαξίωση της εικόνας της στην κοινωνία.

Και ο λογαριασμός που θα έρθει, θα είναι ακόμη πιο βαρύς. Και ασήκωτος…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου