Σάββατο, 23 Μαΐου 2015

28 νέες συλλήψεις από στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις


  • Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά είκοσι οκτώ (28) άτομα
  • Οι συγκεκριμένες επιχειρησιακές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές και οικισμούς όπου παρουσιάζεται αυξημένη εγκληματικότητα – παραβατικότητα
  • Επιπλέον δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και στη δίωξη της παράνομης μετανάστευσης
  • Στο πλαίσιο των εξορμήσεων, ελέγχθηκαν συνολικά (654) άτομα και (471) οχήματα, προσήχθησαν (51) άτομα και βεβαιώθηκαν (162) παραβάσεις
  • Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών
Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (22-05-2015), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές και οικισμούς όπου παρουσιάζεται αυξημένη εγκληματικότητα – παραβατικότητα. Επιπλέον δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, στη δίωξη της παράνομης μετανάστευσης, στη σύλληψη διωκόμενων προσώπων και στη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την αυστηρή εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας.

Στο πλαίσιο της εξορμήσεων, προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:
Ελέγχθηκαν : (654) άτομα, εκ των οποίων (446) ημεδαποί και (208) αλλοδαποί, καθώς και (471) οχήματα.

Προσήχθησαν : (51) άτομα, εκ των οποίων (30) ημεδαποί και (21) αλλοδαποί.
Συνελήφθησαν : (28) άτομα, εκ των οποίων (18) ημεδαποί και (10) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:
(2) ημεδαποί, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.(1) ημεδαπός, για παράβαση του νόμου περί όπλων.(4) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για διάπραξη κλοπών.(1) ημεδαπή, για απόπειρα κλοπής.(1) ημεδαπός και (1) αλλοδαπός, για εκκρεμείς καταδικαστικές Αποφάσεις.(4) αλλοδαποί, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.(7) ημεδαποί και (4) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).(1) ημεδαπός, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.(1) ημεδαπός, για παράβαση νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
Κατασχέθηκαν :
Ποσότητες ηρωίνης.(9) φυσίγγια πιστολιού.Χρηματικό ποσό.Βεβαιώθηκαν συνολικά : (162) παραβάσεις και συγκεκριμένα:(2) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.(1) παράβαση του νόμου περί όπλων.(4) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.(153) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (35) για υπερβολική ταχύτητα, (2) για μέθη, (1) για αντικανονικούς ελιγμούς, (1) για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, (4) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (6) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (3) για ΚΤΕΟ και (101) λοιπές παραβάσεις].(1) παράβαση περί Υγειονομικού Κανονισμού.(1) παράβαση νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου