Κυριακή, 10 Μαΐου 2015

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΤΗΕΛΕΤΗ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΗΣ 49ΗΣ ΠΕΛ

  
Στην Έκθεση Λαμίας για 49 ολόκληρα χρόνια είναι το ραντεβού της παραγωγής με την αγορά.
Είναι το σημείο συνάντησης των παραγωγικών δυνάμεων της ευρύτερης περιοχής.
Αυτό, άλλωστε, ήταν το όραμα μια ομάδας ανήσυχων  επαγγελματικών της περιοχής που προχώρησαν στη θεμελίωση της, στα μέσα της δεκαετίας του 1970.
Το ίδιο ανεξίτηλο όραμα οδήγησε άλλους επαγγελματίες να επιμένουν και να δημιουργούν μόνιμους εκθεσιακούς χώρους στις αρχές τις δεκαετίας του 1990.
Η Έκθεση Λαμίας αποτελεί πλέον έναν καθιερωμένο θεσμό για την Περιφέρεια και την Κεντρική Ελλάδα.
Μέχρι σήμερα στα 49χρόνια της ιστορίας της έδωσε και πήρε από την τοπική κοινωνία και την τοπική επιχειρηματικότητα.
Έδωσε ευκαιρίες για δουλειές και εισέπραξε αγάπη και εμπιστοσύνη από επαγγελματίες και καταναλωτικό κοινό.
Έγινε το σημείο αναφοράς για την εμπορική και πολιτιστική προβολή της ευρύτερης περιοχής μας  και τόπος συνάντησης προϊόντων και υπηρεσιών.
Είναι πλέον ένα καθιερωμένο σταυροδρόμι επικοινωνίας  του Εμπορικού, Βιοτεχνικού και Αγροτικού  κόσμου, με τις εξελίξεις.
Είναι ένα καθοριστικό τμήμα της πραγματικής οικονομίας και στήριγμα της τοπικών κοινωνιών.
Βιάζονται ίσως, όσοι νομίζουν ότι η Έκθεση Λαμίας έχει ξεπεραστεί από τις σύγχρονες συνθήκες στο εμπόριο και την παραγωγή.
Είναι σφάλμα να θεωρούν ορισμένοι  τις αλλαγές στην οικονομία και την αγορά, σαν ολοκλήρωση της πορείας της Έκθεσης Λαμίας.
 Η Έκθεση Λαμίας έχει δει πολλές κρίσεις μέχρι σήμερα. Άντεξε και αντέχει. Έχει υποχρέωση να αντέξει και να ανταποκριθεί στις σύγχρονες συνθήκες. Δεν πρόκειται όμως να γίνει αυτό βάζοντας στις εξελίξεις στον αυτόματο πιλότο.
Έχουμε υποχρέωση όλοι εμείς, να καθίσουμε γύρω από ένα τραπέζι και με πολύ κόπο και προσπάθεια, να προσδιορίσουμε τακτικές και στρατηγικές. Να σχεδιάσουμε, να βάλουμε στόχους και να πετύχουμε την επόμενη μέρα της έκθεσης Λαμίας.
Η Έκθεση Λαμίας ποτέ δεν ήταν υπόθεση ενός διοικητικού συμβούλιου, κάποιας κυβέρνησης και λιγοστών φορέων. Ήταν και είναι υπόθεση της κοινωνίας, των παραγωγικών δυνάμεων και των θεσμικών φορέων. Είναι υπόθεση των χιλιάδων επισκεπτών που κάθε χρόνο φτάνουν σε αυτή προσδοκώντας να βρουν κάτι νέο. Των εκατοντάδων επαγγελματιών που έρχονται εδώ, από διάφορα σημεία της χώρας  να μας πουν και τα δικά τους νέα.
Η Περιφέρεια Στερεάς είναι έτοιμη να μετέχει ενεργά με θέσεις και προτάσεις, σε έναν ουσιαστικό διάλογο, από την επόμενη μέρα.
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στηρίζει την Έκθεση Λαμίας και βρίσκεται δίπλα της, σε κάθε της πρωτοβουλία και προσπάθεια, αναγνωρίζοντας τη συμβολή και το ρόλο της στην ανάδειξη του τόπου μας και στην ενίσχυση του τοπικού εμπορίου.

Είμαι σίγουρος ότι η επισκεψιμότητα και οι εμπορικές πράξεις της φετινής διοργάνωσης θα ξεπεράσει τα συνήθη ποσοστά και εύχομαι σε όλους τους συμμετέχοντες εκθέτες καλή δύναμη και καλές δουλειές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου