Παρασκευή, 8 Μαΐου 2015

49η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας

Ανοίγει αύριο η 49η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας

Λίγες ώρες απέμειναν για να ανοίξει η αυλαία της 49ης εκθεσιακής περιόδου της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.

  
Η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας ανοίγει τις πύλες της για 49η φορά από τις 9 έως τις 17 Μαϊου 2015. 

Εκθέτες και επισκέπτες δίνουν ραντεβού στο δρόμο της οικονομικής ανάπτυξης, που περνάει μέσα από την καθιερωμένη οικονομική δράση της ΠΕΛ, με στόχο το αμοιβαίο όφελος.

Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 9 αύριο το βράδυ από τον υφυπουργό Επικρατείας Τέρενς Κουίκ.


Ο πρόεδρος της ΠΕΛ Γιάννης Γρανίτσας δηλώνει ικανοποιημένος από την ανταπόκριση των εκθετών παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση που διανύει η χώρα.


Η ιδέα μιας σύγχρονης μορφής προβολής των προϊόντων του Νομού σε αντικατάσταση της ανοιξιάτικης εμποροπανήγυρης του Μαΐου πέφτει σαν ιδέα στη Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου τον Μάρτη του 1958.

Υπήρξαν αντιδράσεις και γι᾽αυτό το θέμα πάγωσε.

Επανέρχεται όμως στη Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου τον Απρίλη του 1961 και αποφασίζεται να γίνουν συντονισμένες ενέργειες προς το Νομάρχη, το Δήμο και το Υπουργείο Εμπορίου για την κατάργηση της εμποροπανήγυρης του Μαΐου και την αντικατάστασή της με την λειτουργία σύγχρονης έκθεσης.

Ύστερα από σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας και πρόταση της Νομαρχίας προς το Υπουργείο Εμπορίου εκδίδεται διάταγμα το 1962, με το οποίο καταργείται η εμποροπανήγυρη του Μαΐου. Μετά από αυτό το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο, ο Εμπορικός Σύλλογος Λαμίας, η ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών, πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες αρχίζουν συντονισμένες ενέργειες και συσκέψεις για την ίδρυση και λειτουργία στη Λαμία το μήνα Μάϊο, μιας σύγχρονης μορφής προβολής προϊόντων του Νομού.

Το 1966 γίνεται στη Νομαρχία με τη συμμετοχή όλων των Εμπορικών Οργανώσεων, συλλόγων και πολιτικών και αποφασίζεται να λειτουργήσει το Μάιο του 1967 γεωργική έκθεση σε ιδιωτικό χώρο με επιμέλεια και εποπτεία της Δ/νσης Γεωργίας και της Νομαρχίας.

Το 1967 εγκαινιάζεται η πρώτη γεωργική έκθεση σε μισθωμένο χώρο στο βόρειο τμήμα της πόλης στην οποία συμμετείχαν εκθέτες απ᾽ όλο τον ελλαδικό χώρο.

Το 1970 αγοράζεται αυτή η έκταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Π.Ε.Λ. επιφάνειας 167.000 τ.μ., από το Νομαρχιακό Ταμείο Φθιώτιδας και το 1974 η 8η περίοδος της Π.Ε.Λ. λειτουργεί στο σημερινό χώρο.

Το 1977 μεταβιβάζεται η κυριότητα του χώρου στη Διοίκηση του νομικού προσώπου της Π.Ε.Λ.

Σταθμός για την Έκθεση ήταν η σύσταση ιδίου νομικού προσώπου με το Ν. 214/75 και υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εμπορίου.

Έκτοτε η Έκθεση λειτουργεί, εκσυγχρονίζεται και το 1988 αρχίζει η ανέγερση των τριών (3) στεγασμένων εκθεσιακών χώρων έκτασης 2.700 τ.μ. ο καθένας.

Η Π.Ε.Λ. είναι ένας μοχλός ανάπτυξης του Νομού μας, της περιοχής μας και γενικότερα της χώρας μας και φιλοδοξεί κάθε χρόνο που θα περνάει να προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες της στους εκθέτες, αλλά και στους επισκέπτες της.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΛΑΜΙΑΣ: Ν.Π.Δ.Δ.
ΧΩΡΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ • Τ.Κ. 351 00 ΛΑΜΙΑ
ΤΗΛ.: 22310 22704, 28063, 21733 • FAX: 22310 28886

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου