Παρασκευή, 8 Μαΐου 2015

Σενάριο συμφωνίας με “έξοδο”... ΔΝΤ και ΕΚΤ!

  
Η κυβέρνηση βαδίζει προς συμφωνία με τους δανειστές και η εφημερίδα “Αγορά” φέρνει στην επιφάνεια ένα νέο σενάριο, που θα μπορούσε να κάνει τις δύο πλευρές να δώσουν τα χέρια.
Η οικονομική εφημερίδα του Νίκου Χατζηνικολάου κυκλοφορεί το Σάββατο με τίτλο “Σχέδιο συμφωνίας με “έξοδο” ΔΝΤ-ΕΚΤ” και σημειώνει πως αυτή είναι η λύση που προτείνουν οι δανειστές στην Ελλάδα.
Πιο συγκεκριμένα, η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι οι δανειστές προτείνουν στην ελληνική κυβέρνηση μία συμφωνία που θα περιλαμβάνει δάνειο 46 δισ. ευρώ για να “φύγουν” οι δύο Θεσμοί (ΕΚΤ και ΔΝΤ) από το ελληνικό πρόγραμμα, αλλά και ένα πακέτο μέτρων.
Με απλά λόγια, οικονομική βοήθεια, μέτρα, αλλά και… απαλλαγή από δύο Θεσμούς, που στην παρούσα φάση μοιάζουν να μην έχουν την καλύτερη δυνατή συνεργασία με την ελληνική πλευρά.
Να σημειώσουμε πως το ΔΝΤ και ΕΚΤ είναι κατεξοχήν θεσμοί τεχνοκρατών. Αν οι δύο αυτοί θεσμοί μείνουν εκτός της νέας συμφωνίας, τότε, η Ελληνική κυβέρνηση θα έχει κάνει με ένα θεσμό, κι αυτός είναι περισσότερο πολιτικός παρά τεχνοκρατικός. Υπό αυτό το πρίσμα θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο θετικό βήμα προς τα εμπρός, ενώ ταυτόχρονα ανοίγει ο δρόμος για να επιστρέψει η πολιτική ξανά στην ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου