Κυριακή, 10 Μαΐου 2015

Δημοσκόπηση: Αν όχι ο Καραμανλής, η Ντόρα αρχηγός της ΝΔ

Εκκωφαντική αποδοκιμασία της μετεκλογικής στάσης Σαμαρά, από το 75%! - Δεν ξεκολλάει από το 20% η ΝΔ

  
Ο Κώστας Καραμανλής και η Ντόρα Μπακογιάννη, με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους, είναι τα πρόσωπα που επιθυμούν οι οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και ευρύτερα οι Έλληνες πολίτες, να διαδεχθούν τον Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της γαλάζιας παράταξης.

Όπως δείχνουν τα ευρήματα δημοσκόπησης της MRB για τη “Real News”, ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος παραμένει κεντρικό σημείο αναφοράς για την Κεντροδεξιά, συγκεντρώνει 24%, έναντι 21% της Ντόρας Μπακογιάννη, με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο να έχει 7,8%, τον Νίκο Δένδια 7,3% και τον Κυριάκο Μητσοτάκη 7%.

Τα παραπάνω αποτελέσματα προκύπτουν από ερώτημα στη βάση της Νέας Δημοκρατίας.

Η σειρά δεν αλλάζει ούτε στα αποτελέσματα που προκύπτουν από το σύνολο της κοινωνίας: Εκεί, ο Κώστας Καραμανλής συγκεντρώνει 20,2%, η Ντόρα Μπακογιάννη 17,5%, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος 5,5%, ο Νίκος Δένδιας 5,3% και ο Κυριάκος Μητσοτάκης 5,1%.

 


Εκκωφαντική αποδοκιμασία της μετεκλογικής στάσης Σαμαρά, από το 75%!

Δημοσκόπηση: Εκκωφαντική αποδοκιμασία της μετεκλογικής στάσης Σαμαρά, από το 75%!

Την αποδοκιμασία, και μάλιστα με εκκωφαντικό τρόπο, της κοινής γνώμης, για τη στάση που έχει κρατήσει μετεκλογικά, εισπράττει ο Αντώνης Σαμαράς.
Ο πρώην πρωθυπουργός και μεγάλος χαμένος των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, αρνήθηκε να παραιτηθεί, και δεν ανέλαβε την ευθύνη για τη βαριά και ιστορική ήττα της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επένδυσε σε μια στρατηγική που κωδικοποιημένα χαρακτηρίστηκε “ψύχωση δικαίωσης”, με αποτέλεσμα η γαλάζια παράταξη να μοιάζει να βρίσκεται σε διαρκή βεντέτα με την ελληνική κοινωνία.
Σύμφωνα λοιπόν με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της MRB για τη “Real News”, το 74,8% των πολιτών αποδοκιμάζει τη στάση που τήρησε μετά τις εκλογές ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ μόλις το 19,1% συμφωνεί με όσα έκανε μετά την ήττα του από τον Αλέξη Τσίπρα ο πρώην πρωθυπουργός.
Η “τοξικότητα” Σαμαρά έχει μοιραίες επιπτώσεις στην πολιτική παρουσία της Νέας Δημοκρατίας, καθώς σε όλες τις δημοσκοπήσεις κινείται πέριξ του 20%, αδυνατώντας να εισπράξει το παραμικρό από την προϊούσα φθορά του ΣΥΡΙΖΑ.Δεν ξεκολλάει από το 20% η ΝΔ

Σημαντικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ καταγράφει δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό της εφημερίδας Real News.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 15,2 μονάδες έναντι της Νέας Δημοκρατίας.


Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 36,1%, η ΝΔ 20,9%, το Ποτάμι 5,8%, το ΚΚΕ 5,5%, η Χρυσή Αυγή 5,1%, οι ΑΝΕΛ 4,1%, το ΠΑΣΟΚ 3%, ενώ «άλλο κόμμα» δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 5,9%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου