Κυριακή, 17 Μαΐου 2015

Ραγδαίες εξελίξεις στη ΝΔ. Ο Σαμαράς αφήνει αιχμές κατά του Καραμανλή!

  
Ραγδαίες θα πρέπει να θεωρούνται πλέον οι εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία για το αμέσως επόμενο διάστημα, μετά την επιλογή του Αντώνη Σαμαρά να διαβεί τον Ρουβίκωνα και να αφήσει σαφείς αιχμές κατά του Κώστα Καραμανλή!
Ο μεγάλος χαμένος των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, επί ημερών του οποίου ο ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύτηκε από το 4% στο 38%, και η Χρυσή Αυγή εδραιώθηκε ως τρίτο κόμμα στη Βουλή, παρά τη δικαστική δίωξή της ως “εγκληματική οργάνωση”, δεν ακολούθησε την παράδοση της… κοινής λογικής, που θέλει κάθε πρωθυπουργό ο οποίος ηττάται σε εκλογές, να αποχωρεί, καθώς έχει αποδοκιμαστεί από την κοινωνία η πολιτική του.
Αντιθέτως, ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει μέχρι και σήμερα στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο ότι η δική του αποδοκιμασία από την ελληνική κοινωνία, και η “τοξικότητα” που τον διακρίνει πλέον, με ιστορικά αρνητικά ποσοστά σε επίπεδο προσωπικής δημοφιλίας και πρωθυπουργικής καταλληλότητας, “μολύνει” συνολικά την ιστορική παράταξη της Κεντροδεξιάς, την καθηλώνει σε ποσοστά πέριξ του 20%, και παρόλο που ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει ρωγμές, οι Έλληνες δεν στρέφονται στη ΝΔ ως φυσική, εναλλακτική λύση εξουσίας.
Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία πληρώνει ακριβά τη στρατηγική που ακολουθεί μετά τη βαριά και ιστορική ήττα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, και κωδικοποιημένα περιγράφεται ως “ψύχωδη δικαίωσης”, χωρίς… υποψία συγγνώμης για τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης Σαμαρά, που θα λειτουργούσε λυτρωτικά, και θα αποτελούσε το εφαλτήριο της πολιτικής ανάκαμψης της γαλάζιας Παράταξης.
Εσχάτως, και με την αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά να κορυφώνεται σε παρασκηνιακό επίπεδο, οι διαρροές από την πλευρά της ηγετικής ομάδας και των συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού περί επιστροφής στο… αντιμνημόνιο και τη ρητορική των Ζαππείων, με καταψήφιση της συμφωνίας που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, ενώ και από την πλευρά του Κώστα Καραμανλή υπάρχουν πλέον διαρροές ότι, από τη στιγμή που η συμφωνία δεν θα είναι… μοιραία, η Νέα Δημοκρατία δεν έχει περιθώρια να την καταψηφίσει, καθώς θα διολισθήσει έτσι στην απόλυτη πολιτική αναξιοπιστία.
Σήμερα, με τη συνέντευξή του στο “Έθνος της Κυριακής”, ο Αντώνης Σαμαράς εκτοξεύει έμμεσα βέλη κατά του Κώστα Καραμανλή. Εμφανώς ενοχλημένος για το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί την καραμανλική πτέρυγα και τα μετριοπαθή στελέχη της ΝΔ θεσμικούς συνομιλητές του από τον χώρο της Κεντροδεξιάς, απαντά με τρόπο που προκαλεί έντονες συζητήσεις σε σχετική ερώτηση.
“Πρόσφατα ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για την ύπαρξη αμοιβαίας εκτίμησης μεταξύ του ίδιου και του Κ. Καραμανλή. Αυτή η φράση έδωσε το έναυσμα για σχόλια περί ύπαρξης ενός “πολιτικού φλερτ” μεταξύ των δυο πλευρών. Πιστεύετε ότι πράγματι υπάρχει κάτι τέτοιο;”, ρωτάει τον Αντώνη Σαμαρά ο Γιάννης Σαραντάκος.
Και η απάντηση του σημερινού προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, που προκάλεσε σχόλια και απορίες, είναι η εξής:
“Ασφαλώς όχι. Και πιστεύω πως ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής καταλαβαίνει πως όσοι τα ισχυρίζονται αυτά, δεν του κάνουν καλό και εξυπηρετούν τους δικούς τους και μόνο σκοπούς”.
Πιστεύει, δηλαδή… δεν είναι σίγουρος; Και, σε κάθε περίπτωση, προτρέπει τον Κώστα Καραμανλή να “κόψει” ο ίδιος τη σχετική συζήτηση και να “τιμωρήσει” τους καραμανλικούς;
Τα όργανα άρχισαν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου