Σάββατο, 2 Μαΐου 2015

Εκφοβισμό και όχι τεχνικό πρόβλημα βλέπουν οι συνταξιούχοι πίσω από την καθυστέρηση της καταβολής συντάξεων


Εκφοβισμό των ηλικιωμένων, και όχι τεχνικό πρόβλημα, βλέπει ο πρόεδρος των συνταξιούχων του ΙΚΑ στην Φθιώτιδα Μιχάλης Γιαλαμούδης πίσω από την καθυστέρηση στην καταβολή των συντάξεων αυτού του μήνα.

Τα ποσά για τον μήνα Μάιο πιστώθηκαν με καθυστέρηση κάνοντας πολλούς να πιστέψουν πως τα ταμεία στέρεψαν. Ουρές και αναστάτωση δημιουργήθηκαν στις τράπεζες αλλά και πολλά ερωτηματικά για το τι θα γίνει τους επόμενους μήνες.

Η επίσημη δικαιολογία κάνει λόγο για εμπλοκή με το διατραπεζικό σύστημα ΔΙΑΣ, που αποτέλεσε την αφορμή για να υπάρξει καθυστέρηση λίγων ωρών, το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, ώστε να καταφέρουν οι συνταξιούχοι να επιβεβαιώσουν, στα ATM, την καταβολή των ποσών που τους αναλογούν.

Σε σημαντική έλλειψη ρευστότητας και όχι σε τεχνικό πρόβλημα, οφείλεται η καθυστέρηση στην πληρωμή των συντάξεων, υποστηρίζουν οι Financial Times, οι οποίοι επικαλούνται Έλληνες αξιωματούχους που διαψεύδουν την επίσημη γραμμή περί προβλημάτων στο σύστημα ΔΙΑΣ και κάνουν λόγο για «τρύπα» εκατομμυρίων ευρώ μέχρι και την Τρίτη το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου