Σάββατο, 2 Μαΐου 2015

Ο Χρύσανθος σχεδιάζει την “αντεπίθεση Σαμαρά”


Στον Χρύσανθο Λαζαρίδη ανέθεσε ο Αντώνης Σαμαράς τη στρατηγική αντεπίθεσης, σε γενικότερα πολιτικό αλλά και εσωκομματικό επίπεδο, με φόντο την αβεβαιότητα που προκαλεί η αδυναμία της κυβέρνησης να κλείσει με θετικό πρόσημο τη διαπραγμάτευση.

Ο άλλοτε βουλευτής Επικρατείας και διαχρονικά εξ απορρήτων συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, ήταν εκείνος που εμπνεύστηκε τη θεωρία της “αριστερής παρένθεσης”, που προέβλεπε την ολιγόμενη παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, και την πανηγυρική επιστροφή του Αντώνη Σαμαρά στη διακυβέρνηση του τόπου, μετά την αναμενόμενη αποτυχία της κυβέρνησης Τσίπρα.

Όσο το σενάριο αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη, με αβέβαιη κατάληξη, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ο Χρύσανθος Λαζαρίδης επεξεργάζεται μια καινούρια στρατηγική, για τον αφοπλισμό των δελφίνων και τη σιγή όσων αρχίζουν το τελευταίο διάστημα να γίνονται δεκτικοί στις συζητήσεις περί αλλαγής ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία.

Όσο για τον χρόνο εκδήλωσης της “αντεπίθεσης Σαμαρά”, υπολογίζεται για την επόμενη μέρα της οριστικοποίησης της συμφωνίας κυβέρνησης-δανειστών, καθώς εκτιμάται ότι εκείνη τη στιγμή θα ενταθούν οι πιέσεις για αλλαγή ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου