Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015

Ολοκλήρωση της Δράσης Εθελοντικού Καθαρισμού των παραλιών Πολιτικών και Χιλιαδούς

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η Δράση Εθελοντικού Καθαρισμού των παραλιών Πολιτικών και Χιλιαδούς από το δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών “Ευρωπαϊκή Ημέρα Καθαρισμού 2015” και “Καθαρίστε τη Μεσόγειο 2015” (Σάββατο, 9 Μαΐου 2015)


Ο δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων, δείχνοντας έμπρακτα για ακόμη μια φορά το ενδιαφέρον του για το περιβάλλον, συμμετείχε το Σάββατο, 9 Μαΐου 2015, στις πρωτοβουλίες “Ευρωπαϊκή Ημέρα Καθαρισμού 2015” και “Καθαρίστε τη Μεσόγειο 2015”, διοργανώνοντας με απόλυτη επιτυχία τον καθαρισμό δύο από των πλέον πολυσύχναστων παραλιών του, της παραλίας των Πολιτικών και της παραλίας της Χιλιαδούς.

Η προστασία του περιβάλλοντος και η συλλογική δράση για τη διασφάλισή της είναι υποχρέωση όλων μας, απαιτώντας την ενεργό συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών, ο πληθυσμός των οποίων επωμίζεται πρώτος τις βαρύτατες συνέπειες της περιβαλλοντικής απαξίωσης.Στην περίπτωση του δήμου μας, η τοπική κοινωνία επέδειξε ισχυρή παρουσία, συμβάλλοντας καθοριστικά στη δράση μας, με εθελοντές που ξεπέρασαν τα 100 άτομα! Αυτή τη φορά μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί η κινητοποίηση εθελοντών και από άλλες περιοχές του νομού, επιβεβαιώνοντας ότι αρκεί να γίνει η αρχή για να υπάρξει συνέχεια…


Όσον αφορά τα απορρίμματα που συγκεντρώθηκαν, τα αποτελέσματα δεν είναι ενθαρρυντικά, αφού ο όγκος τους αποδεικνύει ότι, δίπλα στη μερίδα των ευαισθητοποιημένων και ενεργών πολιτών σε θέματα περιβάλλοντος, πορεύεται και η μερίδα εκείνη των πολιτών που, με προκλητική αδιαφορία, φροντίζουν να επιβαρύνουν το περιβάλλον. 


Ωστόσο, πρωτοβουλίες, όπως αυτή που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, μάς υπενθυμίζουν -ευτυχώς- ότι και πραγματικό ενδιαφέρον υπάρχει και συλλογική προσπάθεια, τα οποία, αν συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε συστηματικά σε συνδυασμό με την ενίσχυση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο πλαίσιο του θεσμού του σχολείου, θα μπορέσουν κάποια στιγμή να υπερσκελίσουν τον σκόπελο της αδιαφορίας και της αδράνειας. 


Το συντονισμό της όλης δράσης από την πλευρά του δήμου ανέλαβε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για θέματα περιβάλλοντος, κ. Νικόλαος Χασάνδρας, ο οποίος συμμετείχε και προσωπικά στη δράση, ενώ το έργο του συνεπικούρησε με την επίσης προσωπική του συμμετοχή στη δράση, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τη Δημοτική Ενότητα Διρφύων, κ. Πέτρος Κορώνης. 


Σημαντικότερη όλων, όμως, είναι η ενθουσιώδης συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, η αναλυτική παράθεση των φορέων της οποίας ακολουθεί στο τέλος του παρόντος. 

Το έργο των εθελοντών διευκόλυναν, επίσης, οι εταιρείες ΔΙΡΦΥΣ ΑΕ και ΑΦΟΙ Δ. ΚΑΡΒΟΥΝΗ & ΣΙΑ ΟΕ, που με την ευγενική χορηγία τους συνέδραμαν στην απρόσκοπτη ολοκλήρωσή του.
   
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου