Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015

ΥΠΕΞ: Να μην ψάχνουν τα Σκόπια για αποδιοπομπαίους τράγους

   
Να μην ψάχνει αποδιοπομπαίους τράγους, κατηγορώντας άλλους για το αδιέξοδο της ευρωατλαντικής προοπτικής της, την οποία η Ελλάδα στηρίζει, κάλεσε την ηγεσία των Σκοπίων ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ.

«Δυστυχώς, η αναζωπύρωση της έντασης στην ΠΓΔΜ επιβεβαιώνει ότι στη γειτονική μας χώρα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που αφορούν στη λειτουργία του κράτους δικαίου, στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην εφαρμογή της διεθνοτικής συμφωνίας της Αχρίδας, στο σεβασμό της αρχής της καλής γειτονίας και στο έλλειμμα δημοκρατίας της χώρας» δήλωσε ο κ. Κούτρας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών κάλεσε την ηγεσία των Σκοπίων να στραφεί στη θεραπεία αυτών των ζητημάτων, επιδεικνύοντας πνεύμα αυτοκριτικής και συναίνεσης.

Τέλος, αναφερόμενος στις αιματηρές συγκρούσεις στο Κουμάνοβο, ο κ. Κούτρας εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, και ευχήθηκε να πρυτανεύσουν η αυτοσυγκράτηση, η λογική και ο διάλογος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου