Σάββατο, 9 Μαΐου 2015

Σαμαράς: Δεν δίνει δαχτυλίδι σε κανέναν δελφίνο - Θα ζητήσει επαναβεβαίωση της ηγεσίας του από τη βάση

  
  
Επαναβεβαίωση της ηγεσίας του από τη βάση της Νέας Δημοκρατίας, είναι η εισήγηση που έχει καταθέσει στον Αντώνη Σαμαρά ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, και όχι φυσικά “εκχώρηση δαχτυλιδιού” σε διάδοχο.

Ο άλλοτε βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και εμπνευστής των βασικών στρατηγικών επιλογών της κυβέρνησης Σαμαρά από το 2012 μέχρι την ήττα στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, εκτιμά ότι από τη στιγμή που ο Κώστας Καραμανλής δεν σκοπεύει να επιστρέψει, ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να κερδίσει όποιον δελφίνο βρει απέναντί του, μέσα από μια διαδικασία εκλογής από τη “γαλάζια” βάση.

Η εισήγηση του Χρύσανθου Λαζαρίδη περιλαμβάνει και κεντρικούς ρόλους που θα κληθούν να παίξουν το επόμενο διάστημα ο Μάκης Βορίδης, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Βασίλης Κικίλιας, τρία στελέχη που “μιλούν” στη βάση της Νέας Δημοκρατίας, και έχουν την ευχέρεια να στηρίξουν επικοινωνιακά αλλά και σε επίπεδο ρητορικής, την επανεκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία.

Η σχετική “επιθετική” εισήγηση του Χρύσανθου Λαζαρίδη, ξεκινάει από τη γραμμή άμυνας του αφοπλισμού των δελφίνων και των υπόλοιπων αμφισβητιών του Αντώνη Σαμαρά, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους εταίρους, οι φωνές στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας θα πολλαπλασιαστούν και θα δυναμώσουν.

Ήταν αναμενόμενο πως τόσο ο ίδιος ο Σαμαράς, όσο και το παρατρεχάμενο περιβάλλον του, θα θα εγκατέλειπαν με κανένα τρόπο την ηγεσία του κόμματος, κι αυτό διότι όλοι τους βρέθηκαν στην ΝΔ -και μάλιστα στην ηγεσία της- από το πουθενά και γνωρίζουν ότι μετά την Σαμαρά εποχή πάλι εκεί θα επιστρέψουν. Είναι λοιπόν θέμα πολιτικής επιβίωσης των παρατρεχάμενων αυλικών και δυνάμει δελφίνων του ηγέτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου