Τρίτη, 19 Μαΐου 2015

Ωρολογιακή βόμβα οι οικονομικές εκκρεμότητες της Περιφέρειας Στερεάς


       
Aντιμέτωπη άμεσα με κατασχέσεις περιουσιακών της στοιχείων βρίσκεται η Περιφέρεια εξαιτίας οικονομικών εκκρεμοτήτων, αγωγών και δικαστικών αποφάσεων, που έρχονται ακόμη και από το 1997.
   
Πρωταγωνιστής στις υποθέσεις αυτές η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας.
   
Στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δευτέρας ανακοινώθηκαν τα στοιχεία που συγκέντρωσε η νομική υπηρεσία της Περιφέρειας με τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη να κάνει λόγο για ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί συμπαρασύροντας την πορεία της Στερεάς Ελλάδας.
Απόδοση ευθυνών εκεί που ανήκουν ζήτησε ο κος Νίκος Στουπής από την μείζονα μειοψηφία και την Στερεά σε Νέα Τροχιά. 

Από την μειοψηφία και τον συνδυασμό Συμφωνία για την Στερεά ο επικεφαλής της Θανάσης Γιαννόπουλος δεν δίστασε να μιλήσει για συμμορίες που λυμαίνονταν το δημόσιο χρήμα. Από την κριτική του δεν γλύτωσαν και δικαστικοί που όριζαν απαλλοτροιώσεις εκτάσεων σε υπέρογκες τιμές όπως σε χαρακτηριστικές περιπτώσεις της Εύβοιας.
  

  
Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή που ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Γιάννης Περλεπές μίλησε για βαριά κληρονομία που δεν μπορεί να διαχειριστεί μόνη της η νέα περιφερειαρχή αρχή. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ο περιφερειάρχης στο σημείο αυτό ανέφερε πως θα ενημερώσει και τον πρωθυπουργό για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Περιφέρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου