Παρασκευή, 1 Μαΐου 2015

Άγριο ξύλο στο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Το βίντεο με το ξύλο στο συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ – Όλα όσα συνέβησαν μετά την επίθεση Μπαλασόπουλου

   
Η χθεσινή σύρραξη στην συνεδρίαση της ΠΟΕ ΟΤΑ δεν έχει προηγούμενο στην τριαντάχρονη και πλέον ιστορία, του ανώτερου συνδικαλιστικού οργάνου στο χώρο της αυτοδιοίκησης. 

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ο απερχόμενος πρόεδρος Θέμης Μπαλασόπουλος, όπως πρώτη αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, επιτέθηκε στους επικεφαλής της της ΑΣΚ-ΟΤΑ Βασίλη Γκιτάκο και της ΔΑΣ (ΚΚΕ) Β. Πετρόπουλο.

Όπως αποκαλύπτει ο κ. Γκιτάκος σε αποκλειστικές δηλώσεις του στην aftodioikisi.gr, «χθες κατά τη διάρκεια του συνεδρίου υπήρξε τεχνητή ένταση και πόλωση από τη μεριά της «ΣΥΝ. ΑΝ» (πρ ΠΑΣΚΕ) και σε μία διαμαρτυρία δική μου προς το προεδρείο της Ε.Ε. σηκώθηκε ο απερχόμενος πρόεδρος της Ε.Ε. Θέμης Μπαλασόπουλος και κρατώντας ένα μπουκάλι και ένα ποτήρι προσπάθησε να με χτυπήσει».

Επίθεση όμως δέχθηκε και ο επικεφαλής της ΔΑΣ (ΚΚΕ) Β. Πετρόπουλος, καθώς όπως καταγγέλλεται από συνέδρους αλλά και από το 902.gr “Στην επιμονή των συνέδρων της ΔΑΣ να γίνει ψηφοφορία κατά περίπτωση, ο Θ. Μπαλασόπουλος έφτασε να βιαιοπραγήσει σε βάρος του Β. Πετρόπουλου και λίγο μετά επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό σε βάρος άλλων συνέδρων.”

Τα επεισόδια αυτά θυμίζουν στους πιο παλιούς του χώρου της αυτοδιοίκησης, τα όσα συνέβησαν στην Πάτρα το Μάρτιο του 1983 στη διάρκεια του 16ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε μέσα σε οξείς τόνους, με συγκρούσεις, αποκλεισμούς και δικαστικές προσφυγές.

Δείτε το βίντεο:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου