Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015

Σταϊκούρας: Θα υπήρχε πράγματι έλλειμμα τον Φεβρουάριο - Οι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ

  
ΠΗΓΑΝ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΙΝ ΣΚΑΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙ γράφει η εφημερίδα ΑΥΓΗ στο σημερινό της πρωτοσέλιδο.

Πρόκειται για εκτίμηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα την οποία επανέλαβε στην συνεδρίαση της επιτροπής Απολογισμού και Γενικού Ισολογισμού προκαλώντας την αντίδραση του πρώην υπουργού Χρήστου Σταικούρα.

Οι εκλογές έγιναν γιατί η ΝΔ δεν είχε να πληρώσει μισθούς και συντάξεις στις 24 Φεβρουαρίου δήλωσε ο κ. Μάρδας.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σταικούρας επιβεβαίωσε τα στοιχεία που αποκάλυψε ο κ. Μάρδας με μια διαφορά, όμως. «Ότι ενώ τα γνώριζαν αυτά στην κυβέρνηση από τέλος Ιανουαρίου, 20 Φεβρουαρίου υπέγραψαν μια συμφωνία».

Ο κ. Σταικούρας επεσήμανε δηλ και την ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ για το κλίμα που καλλιέργησε προεκλογικά και το γεγονός ότι δεν προνόησε ως κυβέρνηση να λάβει χρηματοδότηση με τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.

Η εφημερίδα της Αριστεράς ΑΥΓΗ μιλά για ομολογία Σταικούρα στην βουλή και γράφει:

Τη χαριστική βολή στη στρατηγική Σαμαρά, η οποία ναι μεν ηττήθηκε στις εκλογές, αλλά η ομάδα του προέδρου της Ν.Δ. προσπαθούσε να τη συντηρήσει και μετεκλογικά με την ελπίδα να δικαιωθεί από κάποιο "ατύχημα" της νέας κυβέρνησης, έδωσε χθες ο Χρ. Σταϊκούρας. 
Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και στενός συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά παραδέχτηκε ευθέως στη Βουλή την αποκάλυψη του διαδόχου του Δημήτρη Μάρδα ότι, σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στις 24 Φεβρουαρίου θα έλειπαν από το κρατικό ταμείο 452 εκατ. ευρώ και δεν θα ήταν δυνατόν να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. 
Η παραδοχή αυτή κλείνει οριστικά τις ιστορίες περί "success story" στην οικονομία κατά τη διακυβέρνηση Σαμαρά, αλλά πλέον πρωτίστως ακυρώνει τη σημερινή αντιπολιτευτική στρατηγική της Ν.Δ. έναντι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ. 
Αποτελεί την επίσημη ομολογία "χρεοκοπίας" της πολιτικής της Ν.Δ. τα τελευταία χρόνια και, προφανώς, εισάγει τη Ν.Δ. σε μια νέα περίοδο αναζήτησης στρατηγικής και ηγεσίας.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΧΡ. ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ

Με ανακοίνωση, που εξέδωσε μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την πορεία του προυπολογισμού, ο κ. Σταικούρας, που είναι συντονιστής οικονομικών υποθέσεων της Ν.Δ., κάλεσε την κυβέρνηση να εργαστεί με σχέδιο, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα ώστε να μην διαταραχθεί η ισορροπία που επετεύχθη με μεγάλες θυσίες τα προηγούμενα 2 χρόνια στη δημόσια οικονομία, και να επανασυνδεθεί άμεσα με τη διαδικασία της ανάταξης της οικονομίας.

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι η δημοσιοποίηση των στοιχείων για την πορεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού κατά την περίοδο Ιανουαρίου - Απριλίου 2015, δείχνει ότι τα φορολογικά έσοδα υπολείπονται του στόχου περίπου κατά 750 εκ ευρώ, ότι οι δαπάνες διαμορφώνονται περίπου 2 δις ευρώ κάτω από το στόχο και ότι οι τόκοι είναι αυξημένοι περίπου κατά 500 εκ ευρώ ή κατά 22% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2014.
Κόντρα Σταικούρα- Μάρδα από LAMIASTARGR

3 σχόλια:

 1. ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΟΝ "ΤΕΛΕΙΩΣΕ" ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ Ο ΠΡΩΗΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ. Η ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΑΥΤΗ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η παραδοχή αυτή κλείνει οριστικά τις ιστορίες περί "success story" στην οικονομία κατά τη διακυβέρνηση Σαμαρά και σια, αλλά πλέον πρωτίστως ακυρώνει τη σημερινή αντιπολιτευτική στρατηγική της Ν.Δ. έναντι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ.

  Αποτελεί την επίσημη ομολογία "χρεοκοπίας" της πολιτικής της Ν.Δ. και της ηγεσίας της, τα τελευταία χρόνια και, προφανώς, εισάγει τη Ν.Δ. σε μια νέα περίοδο αναζήτησης στρατηγικής και ηγεσίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΣΩΣΤΟΣ. ΣΩΣΤΟΤΑΤΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΥΤΟΓΕΛΟΙΟΠΟΙΕΊΘΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ "ΚΑΛΥΠΤΕΙ" ΤΙΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΑΜΑΡΑ???

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου