Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015

Κλειστές οι τράπεζες για μια εβδομάδα! – Πληροφορίες για ημερήσιο όριο αναλήψεων 60 ευρώ

   
Απόφαση -σοκ έπειτα από συνεδρίαση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας να παραμείνουν κλειστές οι ελληνικές τράπεζες όλη την επόμενη βδομάδα έλαβε πριν από λίγο η κυβέρνηση.

Οι πληροφορίες λένε ότι  η τραπεζική αργία (bank holiday) θα κρατήσει μέχρι την Δευτέρα 6 Ιουλίου, την επομένη δηλαδή της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος είχαν αποφασίσει να εισηγηθούν στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίζε στις 20:00 την επιβολή capital control.

Πληροφορίες που μετέδωσε το Mega αναφέρουν πως το ανώτατο ημερήσιο όριο αναλήψεων από τα AMT θα είναι 50 με 60 ευρώ.


Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας υπό τον Γιάννη Βαρουφάκη συμμετέχουν ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Μάρδας, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, η επικεφαλής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, ο πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Γιώργος Μιχελής, ο επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κώστας Μποτόπουλος,  ο γγ της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Χρήστος Γκόρτσος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Άνθιμος Θωμόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου