Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015

ΝΔ - ΠΑΣΟΚ: Ευθύνες βλέπουν μόνο στην Κυβέρνηση - Ούτε λέξη για τη στάση των εταίρων

  
Η νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Φώφη Γεννηματά, κατά την τέλεση παράδοσης – παραλαβής της ηγεσίας του κινήματος έκανε λόγο για κρίσιμες στιγμές που ζει η χώρα προσθέτοντας «ελπίζω να μη γίνουν δραματικές».
 
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι ο κ. Τσίπρας «πρέπει να διασφαλίσει την ισότιμη συμμετοχή σε ΕΕ και Ευρωζώνη».

Επίσης υπογράμμισε ότι από το 2012 το ΠΑΣΟΚ προτείνει το σχηματισμό ομάδας διαπραγμάτευσης και πιστεύει πως ακόμα και τώρα την ύστατη ώρα θα πρέπει να σχηματιστεί ένα εθνικό πλαίσιο για την τελική διαπραγμάτευση.
Ούτε λέξη για τη στάση των πρώην εταίρων μας και νυν δανειστών μας... η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ...
Από την μεριά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις με τη διαπραγμάτευση είπε πως ο Αλέξης Τσίπρας «δεν είναι Ζαν ντ΄ Αρκ να ακούει φωνές».
Τόνισε, ότι ο Πρωθυπουργός έχει εντολή από τον ελληνικό λαό και πρέπει να την τιμήσει και τον κατηγόρησε ότι μένει με το αγαπημένο επιχείρημά του που είναι η απειλή της αυτοκτονίας της χώρας, λέγοντας ότι «θα έχει και παράπλευρες επιπτώσεις στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη». «Αυτό το επιχείρημα δεν θα έχει αποτέλεσμα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.
Στην ίδια γραμμή, ούτε λέξη για τη στάση των πρώην εταίρων μας και νυν δανειστών μας... και ο απελθών πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ...
Από την άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος και ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε με δήλωσή του κακή εξέλιξη τη διακοπή των διαπραγματεύσεων με τους Θεσμούς και καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει τις ευθύνες του.
«Η διακοπή των διαπραγματεύσεων είναι μια πολύ κακή εξέλιξη. Η ρήξη δεν είναι λύση για κανέναν. Η ρήξη οδηγεί σε καταστροφή. Ο Πρωθυπουργός οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του. Άλλος χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει».
Και εδώ φυσικά, από τον πρόεδρο της ΝΔ, δεν αναφέρεται ούτε λέξη για τη στάση των πρώην εταίρων μας και νυν δανειστών μας... 
Συγνώμη, αλλά μόνο στην Ελληνική Κυβέρνηση βλέπουν ευθύνες για το κλίμα των διαπραγματεύσεων τα κόμματα της αντιπολίτευσης; Και κυρίως αυτά που υποτίθεται ότι έχουν πείρα στις διαπραγματεύσεις και συμμετείχαν στην προηγούμενη κυβέρνηση...
Ο Τσίπρας, είτε μας αρέσει, είτε όχι, αυτή τη στιγμή είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας και εκπροσωπεί όλους μας, ακόμη και αυτούς που δεν τον ψήφισαν.
Η διαπραγμάτευση είναι θέμα εξωτερικό (το θυμίζω) και όχι εσωτερικό. Είναι θέμα εθνικής σημασίας όπως θα ήταν κι ένας πόλεμος.
Οφείλουν τα κόμματα να στηρίξουν λοιπόν την κυβέρνηση ή όχι;
Είναι ωστόσο αξιοσημείωτο το γεγονός ότι έξι μήνες τώρα δεν έχουμε ακούσει ούτε μία φορά ένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να απευθύνονται προς τους εταίρους και δανειστές μας. 
Ούτε μία!
Και αναρωτιέται κανείς: Τόσο σωστοί και έντιμοι οι εταίροι - δανειστές μας; Και τόσο ορθά είναι όλα αυτά που προτείνουν;  Ώστε να τυγχάνουν τέτοιας εμπιστοσύνης από τις ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ;
Πολύ θα ήθελα να είχα μία απάντηση από τα δύο κόμματα για τη στάση τους...Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου