Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015

"Ανοίγουμε τον Κλήδονα με τ’ Αη Γιαννιού τη χάρη, όπου ‘ναι καλορίζικος να βγει το ριζικάρι"

ΕΝΩΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Την Τρίτη 23 Ιουνίου 2015 παραμονή του Γενεθλίου του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και την Tετάρτη  24 Ιουνίου 2015, ώρα 9.00 μ.μ. θα αναβιώσει στη Νέα Μαγνησία το πανάρχαιο έθιμο του Κλήδονα. Απλά, παραδοσιακά, έτσι όπως το έφεραν, το πραγματοποιούσαν και το χαιρόταν, οι πρόγονοί μας, οι Μικρασιάτες πρόσφυγες της Νέας Μαγνησίας Λαμίας. 

            
Την Τρίτη θα ανάψουν και πάλι οι φωτιές «παραμονή τ’ Αϊ Γιαννιού του Ριγανά», στο σταυροδρόμι μπροστά από την αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου της Νέας Μαγνησίας και στη συνέχεια θα ρίξουμε τον Κλήδονα.
            
Την Τετάρτη  στην πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης θα ανοίξει ο Κλήδονας. Θα χορέψουν χορευτικά τμήματα της Ένωσης Μικρασιατών Λαμίας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Μαγνησίας και του Πολιτιστικού  Συλλόγου Τιθορέας.         

Το συγκρότημα του Δημήτρη Αργυρίου θα μας διασκεδάσει με προσεγμένη μουσική και τραγούδι.
            

Ελάτε μικροί και μεγάλοι και μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας τα πρωτομαγιάτικα στεφάνια, , τα στιχάκια σας τα αρσίζικα και προσωπικά μικροαντικείμενα «τα ριζικάρια σας» για το κουμνάκι του Kλήδωνα.                                                             Με τιμή

                                                            Τα Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου