Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2015

Δηλώσεις του Δημάρχου Λαμιέων Νίκου Σταυρογιάννη για το ζήτημα απομάκρυνσης του ΚΕΥΠ από τη Λαμία

  
“Αν και έχει ανοίξει το κεφάλαιο της Δομής των Δυνάμεων, και στην τρίτη φάση της θα εξεταστούν τα Κέντρα Εκπαίδευσης, προς το παρόν σε επίπεδο Γενικού Επιτελείου Στρατού δεν υπάρχει σκέψη για να θιχτεί το ΚΕΥΠ". 

Αυτό ξεκαθάρισε ο Αρχηγός του ΓΕΣ Αντιστράτηγος Bασίλειος Τελλίδης στο Δήμαρχο Λαμιέων Νίκο Σταυρογιάννη που του έθεσε κατά τη διάρκεια μακράς συνομιλίας που είχαν, μεταξύ άλλων θεμάτων, το ζήτημα απομάκρυνσης του ΚΕΥΠ από τη Λαμία.

Ο Αρχηγός του ΓΕΣ διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Λαμιέων πως «το ΚΕΥΠ είναι ένα από τα αρτιότερα στρατόπεδα και δεν υπάρχει περίπτωση να εισηγηθεί το κλείσιμό του, παρά μόνο την αναβάθμισή του. Για μένα είναι μια ηθική δέσμευση», είπε χαρακτηριστικά ο Στρατηγός για να προσθέσει «άλλωστε και η τοποθέτηση Ταξίαρχου στη διοίκηση, είναι ένα είδος αναβάθμισης του Κέντρου».

Ο κ. Σταυρογιάννης σε δηλώσεις προς τα Μέσα Ενημέρωσης, αφού επισήμανε πως η θέση του αρχηγού για παραμονή του ΚΕΥΠ στη Λαμία είναι ταυτόσημη με τη θέση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, τόνισε ότι «στο ΚΕΥΠ έχουν επενδυθεί πάρα πολλά χρήματα από τους φορολογούμενους και είναι το μεγαλύτερο και το καλύτερο σε υποδομές Κέντρο Εκπαίδευσης. 

Μετά και την απομάκρυνση της ΜΕΡΥΠ, που δεν έπρεπε να φύγει από την περιοχή, ζήτημα για το ΚΕΥΠ δεν τίθεται. Εξάλλου ο Αρχηγός απέδειξε, στο μικρό χρονικό διάστημα που είναι επικεφαλής του Στρατού Ξηράς, ότι οι αποφάσεις του παίρνονται με βάση τις αρχές της αξιοκρατίας και της ισονομίας. Νομίζω ότι δεν υπάρχει ζήτημα απομάκρυνσης του ΚΕΥΠ».
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου