Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015

Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία;

  
Ασφαλώς θα πρέπει να προβληματίσει τα στελέχη αλλά και τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας η χθεσινή εικόνα της  συγκέντρωσης που οργανώθηκε  με ομιλητή τον πρώην Υπουργό Υγείας, βουλευτή ΝΔ ,προερχόμενο από τον ΛΑΟΣ, Άδωνη Γεωργιάδη.

Εικόνα με απουσία της νέας γενιάς, εικόνα  με πρόσωπα που στα πρόσωπα τους μάλλον διακρίνεται η κούραση και η απογοήτευση.

Το ευτυχές είναι ότι  ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ο  Στέλιος Κανέλλος είναι  άνθρωπος  της νέας γενιάς αλλά όπως λέει κι ο λαός  «ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη».


Υπάρχουν εικόνες από το  παρελθόν που  η Νομαρχιακή Συνέλευση και γενικότερα οι κομματικές  συνελεύσεις της ΝΔ έσφυζαν από  ζωή και είτε συμφωνούσες είτε όχι, με τις απόψεις του συγκεκραμένου κόμματος, ήταν εμφανής η ζωντάνια και διάθεση για αγώνα αυτών των ανθρώπων. «Τώρα ερημιά… απόβραδα που ξανά δε γυρίζουν… όνειρα που βροχή έχουν γίνει στη γη»  που έλεγε και  η κορυφαία ελληνίδα τραγουδίστρια  Δήμητρα Γαλάνη.

Ίσως φταίει και η επιλογή του ομιλητή, του κ. Γεωργιάδη που δεν  είναι και ο  καλύτερος για να εκφράσει τις ιδέες του κόμματος που ίδρυσε πριν πολλά  χρόνια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πάνω σε μια ιδεολογική πλατφόρμα που απέχει  παρασάγγας από τις ακροδεξιές απόψεις του νεοφανούς στον χώρο, πρώην πολιτευτή του κόμματος του Γιώργου Καραντζαφέρη.

Στέλεχος της νεώτερης γενιάς που επικοινώνησε μαζί μας  σήμερα το πρωί  μας δικαιολόγησε την απουσία του επισημαίνοντας ότι  δεν τον εκφράζουν  ούτε ο  αρχηγός του κόμματος ούτε  πολύ περισσότερο οι νεοενταγμένοι  ακροδεξιών αποκλίσεων πολιτικοί π.χ. Μπαλτάκος, ΓεωργιάδηςΒορίδης και άλλοι που «έχουν νοθεύσει ιδεολογικά την παράταξη και την  οδηγούν σε ….πασοκοποίηση!».

Κατά τα άλλα η ομιλία του κ.Γεωργιάδη κινήθηκε στα γνωστά του κινδυνολογικά τσιτάτα που μάλλον άφησε αδιάφορα τα περισσότερα τοπικά στελέχη που από τις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας, έδειχναν πολλοί  να  κοιτάζουν αμήχανα τα… ρολόγια τους, αναμένοντας μάλλον την ώρα της αποχώρησης τους από μια νοθευμένη με ακροδεξιές νότες  πολιτικής παράστασης του πρώην υπουργού!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου