Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015

Τι ακριβώς συμβαίνει

  
Η κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) μη μπορώντας να αποδεχτεί μία ακραία συμφωνία νέων μέτρων (λες και 5 χρόνια δεν είχαμε μέτρα και δεν μας ξεζούμισαν) κόντρα μάλιστα στο πρόγραμμα της, αποφάσισε (και πολύ σωστά) να θέσει το θέμα στη κρίση των πολιτών. Το ερώτημα;: ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην πρόταση νέων μέτρων των θεσμών.

Στην περίπτωση του ΟΧΙ η κυβέρνηση θα επιστρέψει στο τραπέζι διαπραγματεύσεων ισχυροποιημένη (την μετά δημοψηφίσματος συνέχιση της διαπραγμάτευσης προανήγγειλε και η καγκελάριος Μέρκελ). Στην περίπτωση ΝΑΙ η κυβέρνηση θα παραιτηθεί και η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει θα συμφωνήσει σε όλο το πακέτο μέτρων των θεσμών με ΕΝΤΟΛΗ των πολιτών. Απλά.

Η αντιπολίτευση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ) έσπευσε να υιοθετήσει την ρητορική των πρώην εταίρων μας και νυν δανειστών μας ότι δηλαδή ΟΧΙ στο δημοψήφισμα σημαίνει ΟΧΙ στο Ευρώ και την ΕΕ. 

Ο λόγος που η αντιπολίτευση ταυτίζει το ΟΧΙ στα μέτρα με το ΟΧΙ στο Ευρώ και την ΕΕ, είναι ότι 1) θέλει να περάσουν τα μέτρα, 2) δεν θέλει να τα χρεωθεί, 3) θα έχει ρίξει την κυβέρνηση. Με αυτό τον τρόπο ένα ΝΑΙ στο δημοψήφισμα η αντιπολίτευση να μπορεί να υποστηρίξει μετά ότι υποστήριξε την παραμονή μας στο Ευρώ και στην ΕΕ (λες και κινδυνεύουμε με άμεση διαγραφή από σύλλογο) και όχι τα νέα μέτρα.

Θεσμοί και αντιπολίτευση, αν το δημοψήφισμα φέρει ΝΑΙ, θα πουν ότι πολίτες ψήφισαν Ευρώπη και ΕΝΕΚΡΙΝΑΝ την πρόταση νέων μέτρων. Αν το δημοψήφισμα φέρει ΟΧΙ, θα πουν ότι οι πολίτες ψήφισαν ΟΧΙ στη συγκεκριμένη πρόταση μόνο.  Θα το δείτε...

Η αντιπολίτευση με ενορχηστρωτή τον Σαμαρά παίζει ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι για τους οικονομικά αδυνάτους αυτής της χώρας οι οποίοι θα κληθούν ξανά να πληρώσουν το λογαριασμό. Ούτε η Ελλάδα, ούτε το ευρώ, ούτε η ΕΕ, κινδυνεύουν από το δημοψήφισμα. 

Αντιπολίτευση και θεσμοί προσπαθούν με κάθε τρόπο να τρομοκρατήσουν τους πολίτες με τη ρητορική τους. Οι θεσμοί μάλιστα έχουν προχωρήσει και ένα βήμα πάρα πέρα στερώντας μέσω ΕΚΤ την οικονομική ρευστότητα στη χώρα για τον σκοπό αυτό. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα...

Οι πολίτες δεν πρέπει να φοβούνται. Αν ήταν να πετάξουν εκτός Ευρώ θα το είχαν κάνει από καιρό. Δεν θα το κάνουν. Δεν μπορούν να το κάνουν. Δείτε, παρακολουθήστε, πως αλλάζουν την ρητορική τους κάθε μέρα που περνάει ακολουθώντας την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης. Στην αρχή οι θεσμοί και εταίροι μας έλεγαν ότι η διαπραγμάτευση τελείωσε, την επόμενη μέρα ότι προθεσμία για διαπραγμάτευση τελειώνει την Τετάρτη, χθες η πόρτα είναι ανοιχτή αρκεί να ματαιώσουμε το δημοψήφισμα, και σήμερα ότι η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί μετά το δημοψήφισμα!!! και τι θα μας πουν ακόμη... 

Πάρτε το χαμπάρι. Δεν μπορούν να σταθούν με την Ελλάδα εκτός ή χρεοκοπημένη. Αυτός είναι και ο λόγος που ασχολούνται 5 χρόνια μαζί μας.

Μας αγαπάει είπε ο Γιούνγκερ και προσπαθεί για το καλό μας. Οχι, δεν μας αγαπάει. Αυτό άλλωστε φαίνεται στα μέτρα που προτείνει για μας. Αντίθετα το συμφέρον της ΕΕ υπηρετεί και προσπαθεί να το κάνει χωρίς να εκθέσει τις αδυναμίες της. Τα γυάλινα πόδια του ισχυρού οικονομικού γίγαντα. Τα "πόδια" αυτά (Γαλλία-Ιταλία-Ισπανία) ήδη από την πρώτη στιγμή έχουν τρομοκρατηθεί για τις εξελίξεις - κι έχουν τους λόγους τους. 

Οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν να επιλέξουν μεταξύ Ευρώ ή Δραχμής, ούτε μεταξύ ευμάρειας και μαρασμού. 

Οι πολίτες έχουν να επιλέξουν σε αυτό το δημοψήφισμα καθαρά τα νέα οικονομικά βάρη που θα επωμισθούν. Αν θα αναλάβουν μόνοι τους τη σωτηρία της Ελλάδας (ευθύνη που αναντίρρητα τους αναλογεί) αλλά και της ΕΕ και των γυάλινων ποδιών της (ευθύνη όμως που δεν αναλογεί αποκλειστικά στους Ελληνες).

Είτε ΝΑΙ, είτε ΟΧΙ, η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί αμέσως μετά το δημοψήφισμα. Το είπε η Μέρκελ. Και αρχηγού παρόντος... Τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου