Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015

Τσίπρας: Προαναγγέλλει παραίτηση του, αν επικρατήσει το "ΝΑΙ" στο δημοψήφισμα

Eάν υπάρξει νέα βιώσιμη πρόταση από τους δανειστές, θα την αποδεχθώ ακόμη και στο και πέντε

 
Την παραίτηση της κυβέρνησής του προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε περίπτωση που επικρατήσει το ναι στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου.
 
Αν επικρατήσει το ναι στο δημοψήφισμα, θα το σεβαστούμε, αλλά δεν θα το υπηρετήσουμε, τόνισε χαρακτηριστικά, αφήνοντας επί της ουσίας να εννοηθεί πως με "ΝΑΙ" στο δημοψήφισμα θα παραιτηθεί τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνησή του.
 
Δεν είμαι πρωθυπουργός παντός καιρού, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός, σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του στην ΕΡΤ.
 
Ως μια από τις σημαντικότερες στιγμές της μεταπολίτευσης χαρακτήρισε την τρέχουσα συγκυρία της Ελλάδας ο πρωθυπουργός.
 
Οι Έλληνες θα επιβιώσουν και χωρίς πρόγραμμα και θα καταφέρουν να πάνε στο δημοψήφισμα, διεμήνυσε, για να δεσμευθεί πως "δεν θα ενταφιάσουμε τη δημοκρατία για ένα πρόγραμμα"
 
Με νηφαλιότητα και ψυχραιμία θα αντιμετωπίσουμε τους εκβιασμούς, τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Πάλεψα να πετύχω μία αμοιβαία επωφελή συμφωνία, αλλά δεν τα κατάφερα, παραδέχθηκε ανοιχτά και δημοσίως ο πρωθυπουργός, για να προσθέσει πως στόχος των εταίρων δεν ήταν να γεφυρωθούν οι διαφορές, αλλά να υιοθετήσει η Ελλάδα τις δικές τους προτάσεις.
 
Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για να υπάρξει συμφωνία, επανέλαβε ο κ. Τσίπρας, για να προειδοποιήσει για μια ακόμη φορά πως "δεν θα δεχθούμε τον φαύλο κύκλο, αλλά και πως το "ΟΧΙ" σημαίνει ουσιαστικότερη διαπραγμάτευση.
 
Καλούμε τον λαό να απορρίψει την πρόταση των δανειστών, η οποία δεν αποτελεί λύση, διεμήνυσε, για να προσθέσει πως "εμείς διεκδικούμε ρύθμιση του χρέους και ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα".
 
Το δημοψήφισμα θα σημάνει τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με αυξημένη διαπραγματευτική δύναμη, τόνισε για μια ακόμη φορά.
 
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν δίστασε να χαρακτηρίσει πως οι εταίροι είναι αμήχανοι και φοβισμένοι, αλλά και πως η γραμμή τους είναι αυτή του εκβιασμού. 
 
Θα επιβιώσουμε, θα σταθούμε ζωντανοί και θα διαλέξουμε μόνοι μας το μέλλον μας, δεσμεύθηκε ο πρωθυπουργός. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου