Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015

Παππάς: Αυτή τη φορά δεν έχει “ναι σε όλα”


Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σε δηλώσεις του στην Ολομέλεια της Βουλής τόνισε οτι η κυβέρνηση επιδιώκει οικονομικά βιώσιμη συμφωνία που δεν θα φέρνει ύφεση και θα είναι κοινωνικά δίκαιη, επισημαίνοντας παράλληλα οτι “η Ελλάδα κατέθεσε ένα κείμενο που χαιρετίστηκε ως βάση συζήτησης και σε δυο 24ωρα είχε ανατραπεί και μετά έγινε τελεσίγραφο”.

Παράλληλα, ο κ. Παππάς σημείωσε οτι του κάνει εντύπωση ότι οι αρχηγοί δεν μιλούν για το κείμενο-τελεσίγραφο που πήρε η κυβέρνηση και ζήτησε να μην τροφοδοτούνται ακραία σενάρια.

“Επιδιώκουμε οικονομικά βιώσιμη συμφωνία που δεν θα φέρνει ύφεση και θα είναι κοινωνικά δίκαιη. Η Ελλάδα κατέθεσε ένα κείμενο που χαιρετίστηκε ως βάση συζήτησης και σε δυο 24ωρα είχε ανατραπεί και μετά έγινε τελεσίγραφο.

Οποιος ψηφίσει “ναι” σήμερα λέει “ναι” σε εστιατόρια ξενοδοχεία και catering, σε αύξηση 100% της προκαταβολής των επιχειρήσεων και σε κατάργηση της επιδότησης του πετρελαίου προς τους αγρότες.

Λέει “ναι” στην κατάργηση της προτεινόμενης πρότασης για έκτακτη εισφορά 12% στα κέρδη επιχειρήσεων. Αυτό το “ναι” δεν είναι “ναι” στην Ευρώπη. Δεν ξέρω ποιος ονειρεύεται αυτή την Ευρώπη.

Αυτή τη φορά δεν έχει “ναι σε όλα””, είπε ο υπουργός Επικρατείας.


“Ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε πολιτικό επιχείρημα κάτι που του είπε μια γραμματέας της Κομισιόν”, απάντησε ο Νίκος Παππάς, με αφορμή δήλωση του αρχηγού του Ποταμιού ότι η ελληνική αντιπροσωπεία έδειχνε σχολική εκδρομή στις Βρυξέλλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου