Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015

Ο “κύκλος Σόιμπλε” το βιολί του… “σχεδόν αναπόφευκτο το Grexit”

   
Ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ δήλωσε ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ «μοιάζει πλέον σχεδόν αναπόφευκτη» και ότι αυτό θα είναι εφικτό μόνο αν πρώτα η Αθήνα ζητήσει να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση και οι άλλες χώρες συμφωνήσουν με το αίτημά της.

«Οι επιπτώσεις για τις άλλες χώρες της ευρωζώνης δεν θα είναι σε καμία περίπτωση τόσο σοβαρές όσο για την Ελλάδα. Είναι ξεκάθαρο ότι μια χώρα δεν μπορεί υπό καμία συνθήκη να εκβιάζει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις χώρες της ευρωζώνης», δήλωσε ο Σέλινγκ σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Die Presse.

Μόνο να πει κάποιος σε αυτόν τον...κύριο ότι δεν πρόκειται ποτέ καμία Ελληνική Κυβέρνηση να ζητήσει την έξοδο της από την ΕΕ ή από το ΕΥΡΩ. Το Σύνταγμά μας άλλωστε το απαγορεύει. Θα είμαστε εδώ, στην ΕΕ, θα συμμετέχουμε στα θεσμικά (και μή) όργανά της, και θα λαμβάνουμε θέση στις αποφάσεις της (και μάλιστα το ίδιο αλληλέγγυα με τους εταίρους μας).

Ξεχάστε λοιπόν κύριοι, κάποτε χειροκροτητές του Χίτλερ, κάθε ιδέα για ενδεχόμενη εθελούσια έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ και το ΕΥΡΩ!!

Θα είμαστε εδώ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου