Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2015

Γερμανία: Υπογραφές για την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ συγκεντρώνουν 100 βουλευτές του CDU/CSU

  
Έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του συντηρητικού κυβερνητικού συνασπισμού της Angela Merkel παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα, καθώς αρκετοί βουλευτές του CDU/CSU αξιώνουν την αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα των «The Times», περισσότεροι από 100 βουλευτές του συνασπισμού της Angela Merkel έχουν υπογράψει γραπτό αίτημα αποβολής της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ακόμη και εάν η ελληνική κυβέρνηση αποδεχθεί στο τέλος, τα μέτρα λιτότητας των δανειστών.

Φυσικά, το μέγεθος της «επανάστασης» στους κόλπους της γερμανικής συντηρητικής κυβέρνησης, περιορίζει τα όρια δράσης της Καγκελαρίου. «Η Angela Merkel δεν νομιμοποιείται πλέον να αποκλιμάκωση τη σκληρή της στάση έναντι της Ελλάδας» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα. 

Το CDU/CSU είναι το "αδελφό" κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Και τα δύο ανήκουν στην ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. 

Φαίνεται ότι οι παρεμβάσεις της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας στο ΕΛΚ για το θέμα της Ελλάδας, είτε ήταν σκέτη αποτυχία, είτε οδήγησε στην σκληρή αυτή στάση εναντίον της χώρας μας. 

Τώρα αν κάποιος λάβει υπόψη του το τι είπε η κυρία Σπυράκη στο Ευρωκοινοβούλιο, παρουσία του πρωθυπουργού της Ελλάδας, τότε θα καταλαβαίνουμε τι είδους ήταν αυτές οι παρεμβάσεις της ηγεσίας της ΝΔ τόσο καιρό...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου