Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015

"Παρακαλώ τις ΗΠΑ..." - Έκκληση Παυλόπουλου στις ΗΠΑ να ενισχύσουν την Ελλάδα στα δύσκολα…


Μήνυμα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες να ενισχύσουν την Ελλάδα σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας σήμερα το πρωί σε Ελληνοαμερικανούς φοιτητές του American Hellenic Institute (ΑΗΙ), που τον επισκέφθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Η πορεία της Ελλάδας ήταν, είναι και θα παραμείνει στην Ευρωζώνη και παρακαλούμε πολύ τις ΗΠΑ να ενισχύσουν την Ελλάδα αυτή την κρίσιμη στιγμή, ώστε αυτή της η πορεία να διασφαλιστεί στο μέλλον. Είναι κάτι που αφορά στο μέλλον του ελληνικού λαού αλλά και της ίδιας της Ευρώπης. Γιατί βεβαίως δεν νοείται Ελλάδα έξω από την Ευρώπη αλλά πιστεύω, με βάση τις αρχές και τις αξίες της Ευρώπης, ότι δεν νοείται και Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Απευθυνόμενος προς τους Ελληνοαμερικανούς φοιτητές, τόνισε ότι «αυτά τα μηνύματα είναι ανάγκη να τα μεταφέρετε στις Ηνωμένες Πολιτείες» και πρόσθεσε: «Η εκτίμηση στον αμερικανικό λαό παραμένει και ενισχύεται. Πρόκειται για μια χώρα που παίζει καταλυτικό ρόλο τόσο στην παγκόσμια οικονομία όσο και στην παγκόσμια ειρήνη. Η αποστολή που έχετε αναλάβει είναι πολύ σημαντική και εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες για ό,τι έχετε κάνει και ό,τι πρόκειται να κάνετε στο μέλλον».

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφερόμενος στον σπουδαίο ρόλο που θα κληθούν να διαδραματίσουν στο μέλλον, οι νεαροί σήμερα Ελληνοαμερικανοί φοιτητές, τούς επισήμανε την ανάγκη να μεταφέρουν στην αμερικανική κοινή γνώμη τη δυνατότητα να κατανοήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα η Ελλάδα και η Κύπρος.

1 σχόλιο:

  1. ΜΕΤΑ ΤΟ "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΙΣ ΗΠΑ" ΤΟΥ ΣΗΜΊΤΗ... ΗΡΘΕ ΤΟ "ΠΑΡΑΚΑΛΏ ΤΙΣ ΗΠΑ" ΤΟΥ ΠΑΚΗ.... ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΕΛΛΑΔΑΡΑ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου