Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015

Γιαννόπουλος κατά Καμμένου για χρηματισμό δημοσιογράφων μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ

  
Τάραξε τα νερά με δηλώσεις που παραχώρησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, αμέσως μετά τη λήξη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος. Έκανε λόγο για δημοσιογράφους που χρηματίστηκαν τα τελευταία χρόνια  με τεράστια ποσά για ευρωπαικά προγράμματα μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Συγκεκριμένα είπε: «Σε περίπου μισή ώρα θα είμαι στην ΕΣΗΕΑ για να καταθέσω τον πλήρη κατάλογο των δημοσιογράφων και των καναλιών που έπαιρναν χρήματα από την ΕΕ είτε για τη γρίπη είτε για τα εμβόλια... Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα».

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν όσοι αναφέρονται στον κατάλογο, τα έγγραφα που κατέθεσε ο κ. Καμμένος στην ΕΣΗΕΑ δεν αποτελούν ντοκουμέντα προερχόμενα από το λογιστήριο του ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά καταστάσεις τις οποίες επεξεργάστηκε ο ίδιος μετά από πληροφορίες του και γι' αυτό αλλού αναφέρονται τα μέσα (εφημερίδες, κανάλια κλπ) και αλλού τα ονόματα των ιδιοκτητών μέσων ενημέρωσης. Τα ποσά, όπως υποστηρίζουν επίσης οι ίδιοι, αφορούν σε διαφημίσεις και σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα δεν έχουν εισπραχθεί ακόμη.

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ πάντως Θανάσης Γιαννόπουλος έχει διαφορετική άποψη από τον κο Καμμένο και με γραπτή ανακοίνωση διαψεύδει πως δόθηκε οποιοδήποτε ποσό από το ΚΕΕΛΠΝΟ απευθείας σε δημοσιογράφους αμφισβητώντας την οποιαδήποτε λίστα.

Άμεση η απάντηση από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ που υποστήριξε πως την σχετική λίστα του την έδωσε ο ίδιος ο κος Γιαννόπουλος.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ που προκάλεσε την αντίδραση του Π Καμμενου:

«Ως Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ για την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού είμαι υποχρεωμένος να αναφερθώ σε πρωινές δηλώσεις του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Π. Καμμένου και να τονίσω ότι ο Οργανισμός αυτός του Υπουργείου Υγείας επιτελεί ένα υψηλότατο επιστημονικό έργο στο χώρο της δημόσιας υγείας.

Είναι όμως προφανές ότι οι πολίτες για να γίνουν γνώστες όλων αυτών των παραμέτρων της δημόσιας υγείας, όπως είναι το κάπνισμα, τα διάφορα λοιμώδη νοσήματα ελονοσία, φυματίωση, ιός ebola -λύσσα - ιοί της γρίπης Η1Ν1 / Η5Ν1, εμβόλια, σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, καταπολέμηση κουνουπιών, ιός του Δυτικού Νείλου και τόσα άλλα, πρέπει να έχουν διαρκή ενημέρωση η οποία επιτυγχάνεται με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - ηλεκτρονικά και έντυπα - κάτι που έγινε επιτυχώς την προηγούμενη πενταετία ως όφειλε να γίνει, και που σήμερα δυστυχώς λόγω της οικονομικής στενότητας δεν μπορούμε να την ολοκληρώσουμε, με απρόβλεπτες βλαπτικές επιπτώσεις στους συμπολίτες μας.

Κάθε τέτοια δράση, σύμφωνα με τα δεδομένα των οικονομικών μας υπηρεσιών εγένετο με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, με παραστατικά και παραδοτέα - ως επίσης οι κατά το παρελθόν γενόμενοι έλεγχοι από αρμόδια οικονομικά όργανα δεν καταλόγισαν ευθύνες ούτε στη διοίκηση ούτε στους υπαλλήλους του Οργανισμού - έτσι με αυτά που ανεφέρθησαν από τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης για μαύρα χρήματα τα οποία εδόθησαν κατά καιρούς από το ΚΕΕΛΠΝΟ σε δημοσιογράφους είναι εκτός πραγματικότητας.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ καθ' όλα τα έτη λειτουργίας του ΟΥΔΕΠΟΤΕ αποζημίωσε ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ (φυσικό πρόσωπο), αντιθέτως το ΚΕΕΛΠΝΟ διαχρονικά και βάση αρμοδιότητας, υλοποιεί εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μέσω των ΜΜΕ- τηλεόραση, ραδιόφωνο, τύπος, διαδίκτυο κτλ, πάντοτε σε συνεργασία με τους επίσημους ομίλους και εταιρείες αυτών και τηρώντας αυστηρά τα προβλεπόμενα. Ως εκ τούτου κάθε αναφερόμενη λίστα σε φυσικά πρόσωπα δημοσιογράφων είναι παντελώς ανυπόστατη.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ συνεργάζεται με όλα τα μέσα και τους δημοσιογράφους μέσω της νομίμου οδού και ποτέ μέσω παράνομων διαδικασιών.

Θα ήθελα να τονίσω και πάλι ότι τα Μ.Μ.Ε. και οι δημοσιογράφοι όλα αυτά τα χρόνια είναι το εργαλείο μέσω των οποίων δύναται να ενημερωθεί το κοινό σε όλη την Ελλάδα για τα σημαντικά θέματα Δημόσιας Υγείας.

Οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων για το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν με βρίσκει σύμφωνο.

Προς αποφυγή εσφαλμένων συμπερασμάτων από ελλιπή στοιχεία που κατατέθηκαν οι υπηρεσίες μας είναι υποχρεωμένες να δώσουν όποια συμπληρωματικά στοιχεία ζητηθούν εκ μέρους της ΕΣΗΕΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου