Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015

ΛΑΘΟΣ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

[ Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΣΕΛΕΚΙΔΗ ]

Η Ελληνική Κυβέρνηση μετά από εξάμηνη κυοφορία κατέληξε να πάρει τη μεγάλη απόφαση.Αποφάσισε να πραγματοποιήσει το μεγάλο άλμα στο κενό με το ρίσκο ενός αμφιλεγόμενου δημοψηφίσματος που  κατά την έκβαση του εμπεριέχει και τον κίνδυνο αποβολής της χώρας μας από την πολιτική και οικονομική συμμαχία της Ευρώπης και της Ευρωζώνης.-

Εάν κάτι τέτοιο συμβεί,τότε η χώρα μας θα βρεθεί απομονωμένη στο περιθώριο γυμνή από συμμαχίες και διεθνείς συνεργασίες. Μάλιστα σε μια περίοδο που η χώρα μας βρίσκεται στα χειρότερα της από οικονομική κατάσταση και κλονισμένο το εσωτερικό της μέτωπο με ενδεχόμενο και επαπειλούμενο έναν νέο εθνικό διχασμό ενώ ο εξωτερικός κίνδυνος καιροφυλακτεί και ασεβεί γύρω από τα θαλάσσια και χερσαία σύνορα μας.

Είναι λογικά και ιστορικά βεβαιωμένο ότι οι μεγάλες εθνικές καταστροφές επισυνέβησαν όταν η χώρα μας πρόδωσε τις συμμαχίες της και αθέτησε τους όρους των συμφωνιών τους.Φαίνεται πως η Μικρασιατική καταστροφή έχει σβηστεί από τις μνήμες μερικών Ελλήνων, οι οποίοι και δεν διδάσκονται τίποτα από την ιστορία. Αντίθετα σε περιόδους εθνικής ενότητας κατά τους βαλκανικούς πολέμους όταν υπήρξε συμφιλίωση Βασιλικών-Βενιζελικών η χώρα μας ενθριάμβεψε σε όλα τα μέτωπα στρατιωτικά και διπλωματικά.-

Εύλογα λοιπόν διερωτάται κάθε λογικός άνθρωπος τι είναι αυτό που σπρώχνει την Ελληνική Κυβέρνηση να βγάλει τη χώρα έξω από τη ζώνη του Ευρώ και ακόλουθα την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για καλύτερες εναλλακτικές συμμαχίες που ταξιδέψανε σε Ρωσία,Κίνα και όπου αλλού φάγαμε πόρτα. Στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ τους είπαν είσαστε μια χαρά, καθίστε εκεί τι άλλο καλύτερο ψάχνετε. Με τους φυσικούς συμμάχους τους Ευρωπαίους τους βρίζανε ακόμα και από την αντιπολίτευση. Μερκελιστές και ολανδρέου σκωπτικά τους αποκαλούσαν και συνεχίζουν τις... πως να το πω!! Με τις απερισκεψίες τους,την αλαζονεία τους και την ασυνέπεια τους φτάσαμε στο κλείσιμο των τραπεζών.

Τουλάχιστον έστω και αργά ας πρυτανεύσει ο ρεαλισμός και η λογική σε μια νέα ευκαιρία και ας μείνει κατά μέρος ένα διχαστικό δημοψήφισμα που μόνο όλεθρο μπορεί να φέρει όπως τα σημερινά δείγματα. Κανένας δεν είναι εξουσιοδοτημένος να παίξει στα ζάρια τη χώρα και το Λαό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου