Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2015

Η Λαϊκή Συσπείρωση για την πολιτική της κοινωνικής αλληλεγγύης

  
Στις σημερινές συνθήκες, που τα λαϊκά προβλήματα είναι ιδιαίτερα οξυμένα και οι ανάγκες μεγαλώνουν καθημερινά, η κοινωνική αλληλεγγύη είναι απόλυτα αναγκαία, συνδυαζόμενη με την αντίσταση στις αντιλαϊκές πολιτικές και φυσικά με την αγωνιστική διεκδίκηση μόνιμων λύσεων και εξασφάλιση προοπτικών σε όφελος του λαού.

Σε αυτή ακριβώς τη βάση το Δημοτικό μας Συμβούλιο οφείλει :
  

Να συμπαρίστανται και να κάνει δικό του ζήτημα κάθε λαϊκό αίτημα. Να διεκδικεί μαζί με επιτροπές αγώνα λαϊκής έκφρασης όσα χρειάζονται και απαιτούν οι εργαζόμενοι. 

Να απαιτήσει κανονική και έγκαιρη πληρωμή μισθών, συντάξεων και επιδομάτων. Να συμβάλλει ώστε να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα σε μια σειρά εργαζόμενους που έχουν καιρό να πληρωθούν.

Να διεκδικήσει κονδύλια για την αντιμετώπιση άμεσων αναγκών φτωχών λαϊκών οικογενειών, που θα διαχειρίζεται ο ίδιος, χωρίς ανάμιξη επιχειρηματιών, ΜΚΟ και εκκλησίας. Σε αυτή την βάση να αξιοποιηθούν και τυχόν προγράμματα της Ε.Ε. Για αυτό τον λόγο πρέπει να διαμορφώσει μία ενιαία δομή, αποκλειστικά δημόσιου χαρακτήρα, που θα συνενώνει όλες τις ήδη υπάρχουσες, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα. Να δουλέψει καλά το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι. Να οργανώσει συσσίτια για απόρους και για τα σχολεία, όπου χρειάζεται.

Να κάνει ότι μπορεί για να μην μείνει καμιά οικογένεια χωρίς νερό και ρεύμα.

Να απαλλάξει από δημοτικά τέλη κάθε ανήμπορο, κάθε φτωχή λαϊκή οικογένεια.

Να συμβάλλει στον αγώνα για κατάργηση της όποιας συμμετοχής σε φάρμακα και ιατρικές εξετάσεις.

Να αγωνιστεί για κατάργηση των διοδίων.  


ΛΑΜΙΑ            24/7/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου